MasterChef 2024. Ce se întâmplă, de fapt, cu mâncarea gătită de concurenți?
MasterChef 2024. Telespectatorii privesc cu plăcere show-ul culinar. Românii sunt atenți atât la ce gătesc concurenții, cât și la deciziile juraților, fără să mai dea atenție altor detalii. Totuși, printre telespectatori există câțiva oameni curioși, care s-au întrebat de-a lungul celor șase sezoane „Ce se întâmplă, de fapt, cu mâncarea gătită de concurenți?”
Ei bine, cei din spatele camerelor de filmat au grijă ca toată mâncarea să fie donată unor centre care se ocupă cu sprijinul persoanelor vulnerabile și fără adăpost. Nimeni nu se aruncă la coșul de gunoi. Pro TV nu face risipă alimentară, potrivit celor de la CanCan.
În plus, cei trei chefi bucătari apar și în altă emisiune TV, disponibilă pe VOYO, „MasterChef: Restul e plăcere!”, în cadrul căruia vor găti folosind resturile rămase în urma probelor. Fiecare ediție va avea un invitat special.
Jurații au așteptări mari de la noii concurenți
Florin Dumitrescu și-a făcut speranțe pentru acest sezon. Are așteptări mari de la noii concurenți. Vrea să simtă în farfuriile lor pasiune pentru gastronomie, nu doar gust bun. Bucătarul chef este gata să le testeze talentul la maximum. Marele câștigător va primi 75.000 de euro de la postul TV, putând astfel să-și schimbe viața.
„Vă rog să primiți emoțiile noastre ca pe un dar pentru ceea ce știu că simțiți acum: bucurie și speranță. Unii dintre voi veți obține șorțuri, să știți că avem destule și suntem foarte generoși. Există însă și un șorț care trimite un concurent direct în bucătăria MasterChef: șorțul de aur!
MasterChef România înseamnă începutul meu în televiziune și acum întoarcerea acasă. Este show-ul oamenilor obișnuiți care au făcut din gătit o pasiune. Vreau să simt această pasiune, nu doar pentru gust, ci și pentru trofeu. Este momentul suprem în care talentul și munca depusă sunt testate la maximum.
75.000 euro e o sumă foarte importantă. Da, foarte importantă. Pe partea de cooking show-uri cred că e cel mai mare premiu care a fost până în momentul de față. În primul rând, noi avem nevoie la MasterChef de oameni care cu adevărat vor să schimbe viața, pentru că MasterChef este mai mult decât un cooking show.
MasterChef începe acum, dar nu se termină niciodată pentru concurent e genul de proiect în care omul chiar își schimbă viața. Adică vine un simplu, nu știu bancher, să zicem, și dacă trage cărțile corecte reușește să-și schimbă viața, să ajungă un chef de mare succes. Avem exemple foarte clare din trecut, din primele sezoane”, a declarat bucătarul chef Florin Dumitrescu.
La rândul său, Sorin Bontea a ținut să le reamintească tuturor că MasterChef este „locul care poate schimba destine”. „Patima gătitului”, spune el, „va face întotdeauna diferența dintre ceva obișnuit și ceva cu adevărat bun.” MasterChef a creat profesioniști din amatori, a schimbat vieți.
Cătălin Scărlătescu își dorește ca noii concurenți să fie motivați să câștige, nu doar să apară pe micile ecrane pentru publicitate sau doar de dragul de a se vedea la televizor. El speră ca participanții să vină în fața sa cu o determinare autentică de a câștiga trofeul.
„MasterChef este primul show culinar al României. Aici a început totul! Mii de oameni vor să trăiască emoțiile acestui loc. Patima aceasta a gustului înseamnă imaginație peste care se poate presăra oricând un strop de nebunie. Când concurentul vine cu gheridonul, nici nu vreau să știu ce e în sufletul lui. Secundele acelea se transformă în ani. Dar ce ani… Ani pe care nu-i va uita niciodată.
Această revenire e ca atunci când, după foarte, foarte mult timp, te întorci acasă și revezi locurile natale, acelea în care te-ai format, ai crescut… MasterChef este show-ul care a revoluționat gastronomia în România și îmi doresc ca noii concurenți să vină cu mult curaj, avem nevoie de toți rebelii din bucătărie, avem nevoie de toată mâncarea bună și de cei care vor să ne impresioneze cu adevărat”, a spus el.