Chef Florin Dumitrescu, detalii despre noul sezon MasterChef de la Pro TV
Noul sezon MasterChef revine la Pro TV, de data aceasta în vechea formulă, cu chefii Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea.
Cel mai iubit cooking show din România va putea fi urmărit de marţi, de la ora 20:30, pe Pro TV și Voyo. Noul sezon al emisiunii promite să aducă din nou în fața telespectatorilor competiții intense și preparate inedite, iar unul dintre membrii juriului, Chef Florin Dumitrescu, oferă câteva detalii despre ce să ne așteptăm.
Chef Florin Dumitrescu a explicat că noul sezon MasterChef va oferi publicului ceea ce s-ar aștepta de la această emisiune: o echipă de jurați cu o chimie bine sudată, interacțiuni interesante cu concurenții, farfurii captivante și o competiție acerbă, în care toată lumea – de la jurați până la telespectatori – are ceva de învățat.
Întrebat dacă sezonul acesta va continua să inspire oamenii în arta plating-ului, Dumitrescu a amintit de primele momente când a fost implicat în MasterChef, subliniind că, la 13 ani distanță de primele ediții, echipa speră să aducă din nou aceeași magie și noroc, continuând povestea axată pe plating și preparate spectaculoase.
Şorţ de aur, la fel ca Golden Buzz-ul de la „Românii au talent”
Legat de surprizele din farfuriile concurenților, Chef Dumitrescu a recunoscut că, deși au fost expuși la numeroase preparate, jurații sunt încă surprinși.
Un exemplu recent a fost un concurent care a adus un piept de pui gătit perfect, care i-a impresionat atât de mult pe jurați încât i-a adus „șorțul de aur”, un element nou introdus în emisiune, similar conceptului de Golden Buzz de la „Românii au talent”.
„Avem și un șorț de aur. A intervenit acest șorț de aur, un fel de Golden Buzz de la Românii au Talent. Practic avem un concurent care a reușit să ne surprindă. A fost wow un piept de pui simplu, un piept de pui, dar perfecțiune întruchipată. Și a primit și șorțul de aur”, a explicat Chef Florin Dumitrescu.
Un alt moment inedit a fost prezentarea unui preparat care implica degustarea unor pietre, inspirat dintr-o rețetă virală de pe rețelele sociale.
Chef Dumitrescu a povestit cum el și ceilalți jurați au fost inițial șocați de această abordare neconvențională, dar ulterior au înțeles că este o rețetă populară pe platformele de social media, aducând o experiență culinară diferită.
Un nou premiu record de 75.000 de euro
Când vine vorba despre ce caută jurații la MasterChef, Chef Florin Dumitrescu a subliniat că este important ca un concurent să fie dedicat și pasionat, capabil să își depășească limitele și să fie dispus să își schimbe viața prin această experiență.
MasterChef nu este doar un simplu cooking show, ci o oportunitate de transformare personală, iar în trecut, mulți dintre foștii concurenți au ajuns bucătari de succes, chiar dacă nu toți au câștigat competiția.
Dumitrescu a menționat că în sezonul acesta, concurenții vor trece prin etapele obișnuite de audiții, unde au cinci minute să își prezinte farfuria, urmate de provocările din bootcamp, care va fi ușor diferit în acest sezon, și, în final, vor ajunge la bucătăria principală unde se vor lupta pentru marele premiu de 75.000 de euro.
„75.000 euro e o sumă foarte importantă. Da, foarte importantă. Pe partea de cooking show-uri cred că e cel mai mare premiu care a fost până în momentul de față. În primul rând, noi avem nevoie la MasterChef de oameni care cu adevărat vor să schimbe viața, pentru că MasterChef este mai mult decât un cooking show.
MasterChef începe acum, dar nu se termină niciodată pentru concurent e genul de proiect în care omul chiar își schimbă viața. Adică vine un simplu, nu știu bancher, să zicem. Și dacă trage cărțile corecte reușește să-și schimbă viața, să ajungă un chef de mare succes. Avem exemple foarte clare din trecut, din primele sezoane”, a mai spus Chef Florin Dumitrescu.