Georgiana Ene a câștigat MasterChef România 2024
Georgiana Ene a câștigat titlul de MasterChef România 2024, după o finală intensă, difuzată miercuri, 11 decembrie, la Pro TV. Cei trei finaliști – Georgiana Ene, Gabriel Șerban și Sebi Dascălu – au dat tot ce au putut în bucătăria emisiunii, însă doar unul a reușit să impresioneze juriul format din Chef Sorin Bontea, Chef Florin Dumitrescu și Chef Cătălin Scărlătescu. După un parcurs spectaculos, Georgiana Ene a plecat acasă cu trofeul și premiul de 75.000 de euro, în timp ce Gabriel Șerban a ocupat locul doi, iar Sebi Dascălu s-a clasat pe locul trei.
„Mulțumesc lui Dumnezeu, mamei mele, care a fost exigentă, prietenilor care sunt aici și chefilor care au avut răbdare cu mine. Mulțumesc pentru susținere”, a declarat Georgiana, emoționată, după ce a fost anunțată câștigătoare.
Marea Finală MasterChef 2024
Finala a fost una deosebită, desfășurându-se în fața unui public alcătuit din familie, prieteni și foști concurenți ai emisiunii. Pentru prima dată în istoria competiției, câștigătorul a fost anunțat în direct, creând un moment de tensiune maximă pentru toți cei implicați.
Finaliștii au trecut prin probe dificile, culminând cu un desert care a făcut diferența. Georgiana a impresionat cu preparatul său final, denumit Exotic Garden, care a inclus crocant din pastă de susan negru, fructul pasiunii, mango și sponge de matcha. Desertul a fost apreciat pentru creativitate, tehnică și prezentare, devenind piesa de rezistență a serii.
În schimb, Gabriel Șerban a pregătit o prăjitură cu cremă de colivă, iar Sebi Dascălu a fost eliminat după proba felului principal, în care a pregătit lostriță. Pentru preparatul principal, Gabriel a mizat pe carne de cerb cu dovleac și gutuie, iar Georgiana a prezentat rață cu piure de sfeclă.
Reacțiile după câștigarea trofeului
Georgiana Ene, stabilită de 8 ani în Barcelona, a dedicat această reușită familiei și prietenilor, subliniind importanța susținerii pe parcursul competiției:
„Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat ideea să mă înscriu la MasterChef. Mulțumesc familiei, mamei mele pentru că a fost la fel de exigentă ca chef Dumitrescu și de asta am ajuns unde am ajuns. Prietenilor care sunt aici și celor de acasă, care m-au susținut. Chefilor, pentru că au avut răbdare cu mine. Și, bineînțeles, echipei MasterChef!”, a spus ea.
Parcursul competiției
Cei trei finaliști, Georgiana Ene, Gabriel Șerban și Sebi Dascălu, au ajuns în ultimul act al competiției după un sezon marcat de probe dure, decizii luate sub presiune și momente de intensitate maximă. În semifinală, Cosmin Răducu și Cristian Ușurelu au părăsit competiția, fiind eliminați în urma unor probe care le-au testat creativitatea și atenția la detalii.
Finaliștii MasterChef 2024
Georgiana Ene (45 de ani): Stabilită în Barcelona, Georgiana lucrează ca Sales Manager și se descrie ca fiind ambițioasă, perfecționistă, creativă și pozitivă. Lupta cu o boală gravă în urmă cu 6 ani i-a schimbat perspectiva asupra vieții, determinând-o să trăiască fiecare moment la maximum. Într-un interviu, ea a povestit cum pasiunea pentru gătit a început din copilărie:
„Povestea mea cu bucătăria a început de mult, de mică îmi plăcea să stau în bucătărie, doar că eu am făcut-o mai mult de nevoie, pentru că eram fițoasă la mâncare. Îmi place să studiez mult și să aflu ceea ce este în spatele produsului final și am văzut multe programe de gătit, pe care îmi place să le recreez.”
Gabriel Șerban (34 de ani): Rezident în București, Gabriel conduce o agenție bancară, dar visul său este să deschidă un bistro, renunțând complet la cariera bancară. Pasionat de drumeții montane și filme, el gătește încă din copilărie, inspirat de emisiunile culinare.
Sebi Dascălu (25 de ani): Născut în Roman, Sebi a emigrat în Italia la vârsta de 8 ani, unde și-a descoperit pasiunea pentru prepararea cărnii. Autodidact, el și-a dezvoltat cunoștințele prin studiu individual, considerând că „carnea de vită este sfântă”.
Sezonul 9 al MasterChef România a fost unul intens, demonstrând talentul și determinarea concurenților. Georgiana Ene a ieșit învingătoare, impresionând nu doar cu preparatele sale, ci și cu povestea sa de viață și dedicarea pentru perfecțiune. Premiul de 75.000 de euro reprezintă nu doar o recompensă financiară, ci și o recunoaștere a efortului și pasiunii investite în această competiție.