Guvernul sârb a introdus astăzi o taxă de 10% pentru serviciile de telefonie mobilă. Taxă o să apară pe următoarea factură a sârbilor cu abonament, dar şi pentru achiziţia de cartele de reîncărcare epntru posesorii de planuri tarifare de tip prepay.

Taxa nu vizează achiziţia de telefoane mobile, modemuri, nu se aplică pe taxele de conectare, schimbări de cartelă sau de abonament. În schimb, se aplică la abonamente, convorbiri, SMS, MMS, trafic de date şi internet. Pentru abonaţi, taxa nu poartă TVA şi va fi evidenţiată separat pe factură. Pentru posesorii de cartele, tarifele vor rămâne neschimbate, deoarece taxa va fi inclusă în preţ.

Potrivit oficialilor guvernamentali, taxa nu se va aplica decât pentru o perioadă limitată de timp. Ea este inclusă în pachetul anti-criză al cabinetului, la capitolul colectării mai multor bani pentru bugetul de stat.

Încă nu a fost pusă o taxă similară pentru serviciile de telefonie fixă. Străinii care vizitează Serbia şi beneficiază de roaming nu vor plăti nimic în plus.