"Partea română este interesată de transferul de 'know-how' argentinian pe diferite domenii: cercetare, genetică, soiuri rezistente la secetă, tehnologii de reducere a lucrărilor solului cu reducere de costuri. De exemplu, aplicând o anumită tehnologie, ei reuşesc să aibă un consum de motorină de numai 2,8 litri la hectar, în comparaţie cu Franţa, care are un consum de 70 de litri la hectar. Este vorba de o însămânţare directă în mirişte, pentru că prin arat se pierde multă apă şi se strică structura solului. În plus, odată cu semănatul, se introduc în sol îngrăşăminte şi se tratează împotriva bolilor şi dăunătorilor", a explicat şeful de la MADR.
Totodată, ministrul Agriculturii a precizat că există interes şi în privinţa gestiunii fermelor medii şi mici şi a gestiunii durabile a apei.
"În plus, suntem interesaţi pe gestiunea fermelor medii şi mici şi gestiunea durabilă a apei. Argentina are o experienţă în cooperaţie şi asociere de peste 150 de ani, are experienţă pe micro-managementul fermelor. Este foarte important şi util să deschidem noi pespective pentru agricultura românească", a adăugat Irimescu.
Ministrul român al Agriculturii efectuează o vizită oficială la Buenos Aires, în perioada 27 – 30 iulie 2016, la invitaţia ministrului Agroindustriei din Republica Argentina, Ricardo Buryaille.
Programul vizitei a inclus joi întâlniri cu experţi din ministerul argentinian de profil, dar şi cu reprezentanţi ai companiilor din domeniu, interesaţi de stabilirea unor contacte directe cu parteneri din România.
Achim Irimescu va vizita vineri expoziţia "La Rural" – a cărei ediţie 2016 aniversează 130 de ani de la înfiinţarea Societăţii Rurale Argentiniene – pentru cunoaşterea diversităţii potenţialului agro-zootehnic al Argentinei, dar şi pentru contacte directe cu ceilalţi miniştri ai Agriculturii care au confirmat participarea la eveniment din ţări ale Americii Latine – Brazilia, Chile, Columbia, Panama, Costa Rica – şi din state de pe alte continente. AGERPRES