Măsurile anti-COVID, relaxate pentru copii și adolescenți
Este vorba despre decizia luată recent de către Austria, care prevede că activitățișe recreative şi sportive pentru copii şi adolescenţi vor fi în curând posibile din nou, cu anumite condiţii, conform dpa-international.com
În ciuda numărului în creştere a infectărilor, relaxarea restricţiilor va intra în vigoare de luni, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii. Totuși, înainte de a fi realizat acest lucru, este nevoie de aprobarea Parlamentului.
O contribuţie importantă la bunăstarea tinerilor
„Aceste măsuri reprezintă o contribuţie importantă la bunăstarea tinerilor din Austria şi a sănătăţii mintale în timpul pandemiei”, a transmis ministerul, condus de Rudolf Anschober, potrivit sursei menționate.
Etapele deschiderii sunt planificate pentru centrele de tineret, grupurile de cercetaşi şi cluburile sportive, a anunţat grupul Verzilor din Parlament, din care face parte şi ministrul Rudolf Anschober.
Tinerii cu vârste sub 18 ani vor putea practica sporturi în aer liber fără contact fizic, cu până la 10 participanţi. Alte activităţi în grupuri mici vor fi, de asemenea, permise în interior. Participanţii vor trebuie să se înregistreze şi să prezinte teste negative de COVID-19 pentru activităţi în interior.
În provincia Vorarlberg, Austria vrea să încerce paşi mai importanţi de relaxare a măsurilor începând de luni. În plus faţă de relaxarea măsurilor pentru copii şi tineri, în această zonă vor fi permise şi evenimente restrânse.
Copiii, expuși unui pericol mai mare
Un medic a lansat miercuri, 10 martie, un avertisment ultim moment pentru părinți. Copiii sunt mai vulnerabili la noile tulpini ale coronavirusului care se răspândesc în momentul de față.
Evgheni Timakov, medicul şef al centrului medical rusesc „Lider mediţinî” şi specialist în boli infecţioase şi vaccinuri, a declarat că cei mici sunt mai vulnerabili la noile tulpini ale coronavirusului care se răspândesc în prezent în Europa, conform tass.com
„Aceste tulpini îi afectează pe copii într-o măsură mai mare comparativ cu cele anterioare. Virusul suferă mutaţii, se modifică de aşa natură încât să afecteze mai mulţi oameni, să depăşească diverse bariere imune, să găsească lacune în sistemul nostru imunitar şi să acopere toate segmentele populaţiei. Aceasta este evoluţia lui normală, aşa a fost şi aşa va fi întotdeauna în cazul fiecărui virus. Noile tulpini sunt mai contagioase”, a transmis specialistul, potrivit sursei menționate.