Măsurile pe care AUR le va lua dacă ajunge la guvernare
Liderul partidului AUR, George Simion, a prezentat vineri la Summitul Antreprenorilor Români propunerile partidului pentru programul de guvernare.
AUR intenționează să reducă taxarea muncii pentru primii 5.000 de lei de la 47% la 25%, având ca scop stimularea muncii în țară.
Simion a declarat că, odată ajunși la guvernare, partidul va elimina ajutoarele sociale pentru toți cei care sunt capabili să muncească.
AUR susține normalitatea în gestionarea țării, subliniind necesitatea unui singur control pe an din partea instituțiilor statului și facilități de creditare pentru afacerile autohtone. George Simion a evidențiat inechitățile fiscale pentru IMM-uri și a pledat pentru egalitate de șanse în fața legilor fiscale.
„Noi pledăm pentru normalitate şi în ţara noastră normalitate înseamnă un singur control pe an din partea instituţiilor statului român. Înseamnă creditare în condiţii avantajoase pentru afacerile autohtone care nu exportă capitalul. Şi mai înseamnă ceva care e trecut în Constituţie şi nu se respectă: egalitate de şanse. Astăzi, IMM-urile, ăştia mici, voi, plătiţi taxe de şase ori mai mult decât o multinaţională şi lucrul acesta nu e corect. De aceea, AUR vrea ca anul viitor, prin alegeri democratice, să câştige guvernarea şi să guverneze în interesul românilor”, a spus George Simion.
Partidul AUR crede că este sprijinit de români
George Simion a declarat că el crede că partidul AUR beneficiază de sprijinul majorității oamenilor și este optimist în privința preluării guvernării.
În cazul în care nu vor reuși să obțină guvernarea, a adăugat că vor fi nevoiți să creeze o „Ambasadă a României” la București pentru a proteja interesele românilor de diversele instituții ale statului.
Simion a subliniat că există 63 de instituții de stat cu atribuții de control în România, număr pe care l-a considerat prea mare.
El a evidențiat faptul că, în prezent, munca în țară este:
- supraimpozitată
- sancționată
- descurajată
Acesta a mneționat că toți cei care muncesc ar trebui să fie penalizați într-o formă sau alta.
„Eu cred că avem sprijinul celor mulţi şi vom reuşi să luăm guvernarea, dar dacă nu reuşim să luăm guvernarea o să trebuiască să facem şi noi Ambasada României la Bucureşti ca să ne apere şi pe noi, românii, de toate instituţiile statului. Sunt 63 de instituţii ale statului care au atribuţii de control în România. Sunt mult prea multe şi, din păcate, munca în ţara noastră e supraimpozitată, amendată, descurajată. Toţi cei care muncesc trebuie să fie penalizaţi într-o formă sau alta”, a afirmat preşedintele AUR.
Probleme cu forța de muncă
George Simion a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că un nou grup de 140.000 de cetățeni din țările în curs de dezvoltare au primit permise de muncă în anul curent.
El a atribuit această situație dificilă absenței lucrătorilor disponibili în România. El susține că taxa pe muncă și deciziile descurajatoare au determinat românii să caute locuri de muncă în străinătate.
Simion a subliniat că antreprenorii români nu au acces la credite și nu sunt încurajați să se dezvolte.
El a adăugat că, în lipsa soluțiilor adecvate, se recurge la aducerea de muncitori din țările precum:
- Sri Lanka
- Nepal
„Un nou contingent de 140.000 de cetăţeni din lumea a treia au primit permise de muncă anul curent pentru că nu mai găseşti oameni care vor să muncească în România, pentru că munca este taxată, munca este descurajată, românii sunt alungaţi peste hotare de aceste impozite şi taxe, antreprenorii români nu sunt creditaţi, nu sunt încurajaţi. Şi ce rămâne să facem? Să aducem sri lankezi, nepalezi şi să plătim unora şi altora să stea la birt toată ziua şi să susţină primarul galben sau primarul roşu. E timpul să oprim aceste practici şi cineva trebuie să spună cu subiect şi predicat: tăiem ajutoarele sociale pentru cei care pot munci”, a declarat preşedintele AUR.
La data de 15 decembrie, AUR a găzduit în Palatul Parlamentului „Summitul Antreprenorilor Români”. Evenimentul este de amploare și dedicat sectorului de afaceri din România.
În cadrul acestui eveniment, au participat peste 2.000 de companii autohtone, având un număr total de peste 300.000 de angajați.
„Summitul Antreprenorilor Români” reprezintă un eveniment de importanță națională. Obiectivul inițial este stabilirea unei platforme de dialog între:
- AUR
- reprezentanții mediului de afaceri