15 ianuarie 2007. Încă o zi de scăderi pentru acţiunile SIF, indicele care le urmăreşte evoluţia depreciindu-se cu -1,8%, în timp ce indicele BET a fost stabil. Lichiditatea se menţine în jurul nivelului de 60 milioane lei. Pieţele din regiune au evoluat ascendent: SOFIX (Bulgaria), 0,8%, BUX (Ungaria), 0,8%, WIG-20 (Polonia), 2,3%.

16 ianuarie. Cotaţiile sunt afectate de corecţie în continuare la nivelul întregii pieţe. Peste Ocean, în SUA, bursa pare a avea forţă, indicele DJIA reuşind să revină şi să se menţină peste nivelul de 12.500 puncte.

17 ianuarie. Bursa de la Bucureşti dă semne de stabilizare: volatilitate mică (BET, -0,02%, BET-C, +0,18%, BET-FI, -0,72), acompaniată de o lichiditate redusă (32 milioane lei). La sfârşitul anului 2006 am avut parte de o primă modificare de comportament: perioada de toamnă-iarnă, care în general era caracterizată de creşteri, a fost marcată de volatilitate ridicată şi o corecţie, recuperată în parte în ultimele şedinţe din 2006. Acum, avem un ianuarie atipic. În general, în prima lună din an optimismul investitorilor determină creşterea cotaţiilor peste tot în lume – efectul ianuarie. Aşa a fost şi la BVB până acum, însă în 2007 doar primele două-trei zile au fost verzi. Cum va fi la în final ianuarie, roşu sau verde? Rămâne de văzut. La nivel global petrolul a atins azi un minim de 50,5USD barilul, iar indicele DJIA a marcat un nou maxim istoric intraday: 12.613 puncte.

18 ianuarie. Agitaţia politică a „ajutat“ trendul descendent să continue azi: BET, -1,28%, BET-C, -1,12%, BET-FI, -1,93%, pe un volum mai mare decât ieri. Asta în timp ce pieţele din Europa de Vest au avut o evoluţie stabilă, iar cele din regiune au înregistrat aprecieri: indicele CECEEUR a câştigat 65 puncte (+2,60%), închizând ziua la 2.577 puncte, aproape de maximul absolut (2.618 puncte). La evoluţia bună a indicelui o contribuţie semnificativă a avut Bursa din Polonia, indicele PTX apreciindu-se cu 4%.

19 ianuarie. Luând în considerare conjunctura (în scădere), reacţia investitorilor în legătură cu instabilitatea politică a fost mai cumpătată de această dată. Nu au mai fost momente de panică, precum în trecut. Ar putea fi un prim câştig al aderării pentru bursă: cumpătarea volatilităţii.