Max von Sydow interpreteaza proprietarul unui cazinou din desert, angrenat (la propriu) intr-o ruleta ruseasca cu celelalte trei personaje principale. Juan Carlos Fresnadillo este un tanar (nascut in 1967) si promitator regizor spaniol, autor, printre altele, al unui scurtmetraj nominalizat la Oscar, „Esposados” („Casatoriti”).

Jurnalul unui milionar
„Multi erau de parere ca va ajunge presedinte al Statelor Unite, bineinteles daca intre timp nu va fi spanzurat.” Concluzia lui Mark Twain referitoare la Tom Sawyer nu e doar o butada; ca dovada, povestea lui Steven K. Scott, devenit autor al unor campanii publicitare care au vandut produse de peste un miliard de dolari, dupa ce in primii sase ani de cariera a ramas fara serviciu de noua ori. Steven K. Scott este un guru al marketingului cunoscut in SUA coast-to-coast, cofondator al American Telecast Company si al altor 11 companii de succes, copy-writer si regizor a peste 800 de spoturi tv ale ATC. Cartea recent aparuta la Curtea Veche nu este un jurnal propriu-zis, ci un volum motivational. Fiecare precept luat in parte – „esecurile sunt buni profesori”, „gaseste-ti un mentor” – nu are mare valoare, insa ansamblul e destul de graitor in sugestia ca succesul social si financiar se datoreaza unei combinatii de reverie si planificare.

Naufragiatii
Rasfatata de soarta la 40 de ani, dar nesatisfacuta de sot, Madonna se trezeste pe o insula pustie impreuna cu un italian atragator, membru al echipajului care o adusese pana acolo, pe care isi descarcase nervii in tot cursul croazierei. Cam despre asta este vorba in ultimul Guy Ritchie, „Naufragiatii” (2002), disponibil pe caseta video. Categorisit drept comedie romantica, filmul este un remake dupa o pelicula italiana din anii ’70. A fost primit cu o bunavointa calduta de critica, iar jocul Madonnei a fost considerat chiar o surpriza placuta, prin raportare la Evita si alte roluri pentru care a primit categorisirea de „catastrofa actoriceasca”.

Noaptea devoratorilor pe Internet
Cinemateca Noptii Devoratorilor de Publicitate poate fi vizionata gratuit si pe Internet, la www.publivores.com, site-ul oficial al Nuit des Publivores. Vizionarea necesita o inscriere gratuita si spam-free, impreuna cu optiunea unui newsletter bilunar prin e-mail. Arhiva insumeaza cateva mii de clipuri produse pana in 2000 (printre care 18 romanesti) si ofera facilitati de cautare comprehensive, pe cuvant-cheie, an, tara, marca si categorie de produs. Clipurile se downloadeaza usor (format mpeg, 2-5 Mb, transfer de 20-200 kbps). Publivores.com are si o pagina destinata profesionistilor, Espace Pro, unde acestia pot afla cum pot fi inscrisi in spectacolul lui Jean-Marie Boursicot.

Punct contrapunct
„Punct contrapunct”, romanul-fetis al lui Aldoux Huxley, este reeditat de Editura Polirom in traducerea lui Constantin Popescu. Cunoscut mai curand pentru eseurile sale si „Brave New World”, o utopie neagra L