Maybach-ul lui Penescu stă pe tarabă de doi ani. Nu l-a vrut NIMENI

În urmă cu o săptămână a împlinit de 2 ani de când stă pe site-ul de anunțuri de vânzări autovit.ro și nimeni nu-l cumpără. Este vorba despre Maybach-ul omului de afaceri Cornel Penescu, scos la vânzare în ianuarie 2010.

Din luna mai  a anului trecut până acum, firma care încearcă să vândă mașina lui Penescu nu a mai lăsat deloc la preț. Astfel, 62 S-ul fabricat în 2006  costă 278.876 de euro cu TVA. Pe site-ul Dom Automobile, prețul este ceva mai mare: 242.000 de euro fără TVA și 300.080 cu TVA.

Oferta modelului Maybach 62 S a fost postată pe site-ul Autovit pe 11 ianuarie 2010 și se află în continuare pe site-ul de anunțuri auto.
Fratele omului de afaceri Cornel Penescu, Ilie Penescu, confirmase în urmă cu doi ani pentru capital.ro că maşina a fost predată firmei de leasing Alpha Leasing după ce achiziţia acesteia a avut loc în anul 2007.

Pe de altă parte, reprezentanţii dealerului Dom Automobile au confirmat, tot în urmă cu doi ani, faptul că maşina scoasă la vânzare în showroom-ul propriu este acelaşi Maybach 62 S aflat în proprietatea Alpha Leasing.

Maşina a circulat 3 ani în România

Omul de afaceri Cornel Penescu a încheiat în anul 2007 un contract de leasing pentru achiziţia unui Maybach 62 S fabricat în anul 2006. Acesta are un motor pe benzină cu o capacitate de 6 litri şi o putere de 612 CP. Culoarea maşinii este neagră, iar tapiţeria tip „Ivory”.

În prezent, maşina cu aceleaşi caracteristici, care iniţial a costat peste jumătate de milion de euro, este scoasă la vânzare în târg pentru suma de 300.000 de euro, cu 50.000 de euro mai puțin decât în urmă cu doi ani.

Modelul Maybach 62 S dispune, printre altele, de cutie de viteze automată, patru geamuri electrice, oglinzi electrice heliomate şi 12 airbag-uri. Motorul maşinii se încadrează în norma de poluare Euro 4.
Constructorul auto german Daimler va înceta producţia modelului de lux Maybach, care concurează cu Rolls-Royce, în 2013.
Grupul PIC, controlat de fraţii Ilie şi Cornel Penescu, a intrat în insolvenţă la sfârşitul anului 2009, iar în prezent reţeaua trece printr-un proces de valorificare a activelor, supravegheat de PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services, administratorul judiciar al societăţii PIC.