Noua generaţie Mazda6 a fost cotată cu numărul maxim de stele ca urmare a testelor de siguranţă efectuate de către Euro NCAP (New Car Assessment Programme).

Mazda6 este primul model al constructorului nipon testat în conformitate cu noua schemă de evaluare, ceea ce conferă o importanţă deosebită celor cinci stele obţinute.

Începând cu acest an, Euro NCAP a implementat un nou sistem de evaluare. Conform acestuia se va acorda o singură cotaţie bazată pe numărul de puncte obţinut prin intermediul a patru criterii de testare: protecţia ocupanţilor adulţi, protecţia ocupanţilor copii, protecţia pietonilor şi asistarea oferită de sistemele de siguranţă.

„Rezultatul înregistrat de Mazda6 la testele Euro NCAP confirmă progresul companiei în această direcţie”, a declarat Cristian Rigu, Country Manager Mazda.

Modelul de clasă medie nu este singurul autovehicul din gama Mazda care a obţinut numărul maxim de puncte acordat de Euro NCAP. Mazda5 şi Mazda2 au fost cotate cu cinci stele şi punctaj maxim pentru protecţia ocupanţilor adulţi în cadrul testelor efectuate în septembrie 2005, respectiv decembrie 2007.