Apetența cumpărătorilor de mașini pentru SUV-urile de dimensiuni mici nu a lăsat indiferenți inginerii de la Mazda, iar succesul de piață al modului Juke, produs de conaționalii de la Nissan pare să-i fi făcut invidioși Conform AutoExpress, niponii pregătesc lansarea unui crossover care va avea la bază viitoare generație Mazda2
Propulsia modelului va fi asigurată de o gamă nouă de motoare dintre care se remarcă un diesel de 1.6 litri și un propulsor turbo, alimentat cu benzină, de 1,3 litri. Utilizând deja cunoscuta tehnologie SkyActiv, vehiculul ar putea deveni un lider în domeniul reducerii consumului de carburant.
Deși nu au fost făcute publice suficiente detalii despre noul mini-SUV, AutoExpress consideră că mașina ar putea avea variante atât cu tracțiune față cât și cu tracțiune integrală, însă admit că viitorul CX-3 ar putea fi comercializat și doar în varianta 4X2. Ast apentru că studiile arată că majoritatea clienților de astfel de mașini preferă variante mai ieftine care utilizează sisteme simple de transmisie.
Alături de CX-3, gama Mazda va fi completată în viitorl apropiat de noi generații ale modelelor 2 și 3 și de un nou MX-5, cel mai vândut roadster.