Prețurile tot mai mari au dus McDonald’s într-o situație dificilă. Gigantul din industria fast food a suferit prima scădere globală a vânzărilor din 2020. Consumatorii din întreaga lume sunt afectați de costul mai mare al burgerilor, cartofilor prăjiți și băuturilor răcoritoare.

Prețurile tot mai mari au dus McDonald’s într-o situație dificilă

Vânzările lanțului au scăzut cu 1% în trimestrul al doilea din 2024, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Au scăzut atât în locațiile internaționale, cât și în baza McDonald’s din SUA.

Directorul general al companiei, Chris Kempczinski, a declarat că oamenii au fost „mai exigenți în ceea ce privește cheltuielile lor”, în timp ce a publicat rezultatele luni.

În timp ce veniturile trimestriale de 6,49 miliarde de dolari au rămas aproximativ neschimbate față de anul trecut, profitul net a scăzut cu 12%, la 2,02 miliarde de dolari, notează FT.

McDonald’s
McDonald’s/SURSA FOTO: Dreamstime

Grupul american este ultimul care a raportat o scădere a cererii

Grupul american este ultimul care a raportat o scădere a cererii, alimentând îngrijorările că, după ce ani de zile a contribuit la susținerea celei mai mari economii a lumii de la pandemie încoace, puterea consumatorilor a atins apogeul.

Prețul unei mese la restaurant a crescut în ultimii ani, un indice american al alimentelor consumate în afara casei crescând cu 30% de la jumătatea anului 2019.

În același timp, gospodăriile și-au epuizat care erau pline de bani în lunile de după închiderea pandemică au început să se retragă.

Gigantul din industria fast food a crescut foarte mult prețurile

Gigantul din industria fast food, care atrage uneori clienții care fac comerț cu mâncarea sa relativ accesibilă, a crescut prețurile.

Joe Erlinger, președintele McDonald’s SUA, a declarat într-o scrisoare deschisă în luna mai că costul mediu al unui Big Mac Meal a crescut cu 27% din 2019, ajungând la 9,29 USD în SUA, deși a afirmat că costul multor articole din meniu a fost depășit de inflație.

Compania și concurenții săi oferă acum reduceri pentru a atrage din nou clienții. O ofertă de 5 dolari pentru un sandviș, nuggets de pui, cartofi prăjiți și o băutură pe care McDonald’s a lansat-o în SUA la sfârșitul lunii trecute a stimulat traficul.

Are mai mult de 40.000 de restaurante în peste 100 de țări

McDonald’s are mai mult de 40.000 de restaurante în peste 100 de țări. Aproximativ 41% din veniturile sale de 25,5 miliarde de dolari de anul trecut au provenit din SUA.

Chiar și așa, scăderea numărului de clienți a provocat o scădere de 0,7% a vânzărilor din SUA în al doilea trimestru.

Vânzările internaționale au scăzut cu mai mult de 1%. Compania a avertizat recent că războiul din Gaza a afectat afacerile sale în unele țări din Orientul Mijlociu, precum și în Indonezia și Malaezia. De asemenea, vânzările au fost mai mici în China și Franța.

Scăderea globală a vânzărilor comparabile marchează prima scădere din ultimul trimestru al anului 2020.