Lansarea acestui generic va duce la economii de peste 27 de milioane de euro în sistem, întrucât costul medicamentului este compensat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Medicamentul și-a dovedit deja eficiența pe o serie de piețe europene Polonia, Spania, Lituania, Cehia, Slovacia, în care patentul medicamentului original a expirat mai devreme.  
"Bazându-ne pe experienţa pozitivă înregistrată pe celelalte pieţe, şi pe beneficiile intrinseci pe care le aduce utilizarea olanzapinei, Terapia Ranbaxy mizează pe pozitia de lider piaţă in urmatorii trei ani", anticipează divizia SNC (Sistemul Nervos Central) a companiei Terapia Ranbaxy.


1% din populația planetei dezvoltă simptome de schizofrenie în cursul vieții, iar mortalitatea este de trei ori mai mare la schizofrenici în comparaţie cu restul populaţiei. O treime dintre pacienţi încearcă cel puțin o dată să se sinucidă, iar 10% dintre aceştia chiar reușesc. Boala debutează timpuriu, la barbaţii cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani și la femeile cu vârste cuprinse între 24 şi 34 de ani.
Potrivit datelor Cegedim din 2009, medicamentele folosite în tratamentul cancerului, al insuficienței renale, al bolilor de inimă și schizofrenie conduc în topul produselor cu cele mai mari vânzări, acoperind 11% din piata farmaceutică.

Producătorul de medicamente generice Terapia Ranbaxy a fost înfiinţat în 1921 în Cluj-Napoca şi operează sub această denumire comercială începând cu iunie 2006, în urma achiziţionării companiei româneşti Terapia SA de către Ranbaxy Laboratories Limited. Ranbaxy Laboratories Limited este o companie internaţională de produse farmaceutice, integrată şi bazată pe cercetare, cu sediul central în India. În 2011 – 2012 compania intenţionează să aducă pe piaţă mai multe produse din portofoliul Daiichi Sankyo, promovând modelul hibrid de business.