Medicamentul care reduce decesul și insuficiența respiratorie în cazul pacienților COVID

Potrivit informațiilor transmise de către Pfizer, medicamentul său pentru artrita reumatoidă a redus decesul și insuficiența respiratorie în cazul pacienților COVID din Brazilia. Corporația farmaceutică americană a transmis și că medicamentul respectiv, numit Xeljanz, a produs câteva reacții adverse.

Medicamentul care reduce decesul și insuficiența respiratorie în cazul pacienților COVID

Pfizer a transmis că incidenţa decesului și a insuficienţei respiratorii a fost de 18,1% în cazul pacienţilor trataţi cu acest medicament, comparativ cu 29% în cazul pacienților care au primit medicamentul respectiv.

De asemenea, efecte adverse grave au apărut la 20 de pacienţi trataţi cu Xeljanz, potrivit informațiilor transmise de reuters.com

Medicamentul nu a fost aprobat pentru utilizare

Trebuie amintit faptul că medicamentul produs de Pfizer, care aparţine unei clase de medicamente numite inhibitori JAK şi tratează, de asemenea, colita ulcerativă a bolii autoimune, nu a fost aprobat pentru utilizare în nicio ţară pentru tratamentul COVID-19 până în momentul de față.

Totodată, rezultatele studiului, care a testat medicamentul în cazul a 289 de pacienţi adulţi spitalizaţi cu boli respiratorii cauzate de COVID-19, au fost publicate în New England Journal of Medicine.

Ce trebuie să știe cei vaccinați cu Pfizer despre noua variantă de COVID numită Delta?

Experții au semnalat o creștere a cazurilor de infectare cu COVID, în ciuda faptului că autoritățile din Regatul Unit au reușit să vaccineze complet mai mult de jumătate din populația adultă.

Totuși, cele două doze ale vaccinurilor Pfizer-BioNTech şi AstraZeneca-Oxford asigură o protecţie de peste 90% împotriva riscului de spitalizare pentru persoanele care au contractat varianta Delta a noului coronavirus, detectată iniţial în India, potrivit unui studiu publicat luni de autorităţile sanitare britanice.

Studiul organizat de Public Health England (PHE) arată o protecţie de 96% împotriva spitalizărilor după administrarea celor două doze ale vaccinului Pfizer-BioNTech şi de 92% pentru cele două doze ale vaccinului AstraZeneca-Oxford, potrivit AFP.

Din 14.019 de persoane care au contractat acea variantă virală, doar 166 au fost spitalizate, au dezvăluit autorii acestui studiu realizat între 12 aprilie şi 4 iunie, subliniind totodată că “este vorba despre rezultate comparabile cu eficacitatea vaccinurilor în ceea ce priveşte evitarea spitalizărilor asociate variantei Alfa”, detectată la sfârşitul anului 2020 în Anglia.

Sursă foto: Pexels.com