Este vestea momentului la nivel mondial. Cercetătorii au descoperit un medicament care poate ucide noul coronavirus în doar 24 de ore. Nimeni nu a știut de el până acum.
A început campania de vaccinare, însă noul anunț făcut de cercetători ar putea da totul peste cap. Există un medicament care poate ucide coronavirusul în doar 24 de ore.
Mai exact, potrivit ultimelor informații apărute, cercetătorii Universităţii Monash din Melbourne, Australia, au descoperit că un medicament antiparazitic existent deja pe piaţă, Ivermectina, a reuşit să omoare coronavirusul în 48 de ore în condiţii de laborator.
Studiul a fost deja publicat în Antiviral Research, iar potrivit datelor, cercetătorii Universităţii Monash din Melbourne, Australia, au reuşit să omoare coronavirusul în 48 de ore, în condiţii de laborator, cu ajutorul Ivermectinei.
Ivermecitina este un antiparazit folosit pentru tratarea păduchilor şi a scabiei. Ivermectina, descoperită în 1975, este considerată a fi unul dintre cele mai eficiente şi sigure medicamente de către OMS, fiind de asemenea ieftină. De asemenea, se pare că pe piaţă , acesta mai apare sub numele de Stromectol.
O singură doză ucide virusul
În același timp, cei de la Monash University, susțin că o singură doză de Ivermectină a reuşit să oprească răspândirea virusului într-o cultură, în condiţii de laborator.
„Am descoperit că o singură doza a reuşit să elimine tot materialul genetic al virusului în 48 de ore şi că după 24 de ore se poate observa oricum o reducere seminficativă”, a spus dr. Kylie Wagstaff.
Cercetătorii nu se opresc aici, iar următorul pas al acestora este să afle exact cum acţionează Ivermectina asupra virusului, dar şi să testeze care ar putea fi dozajul optim administrat la oameni.
„Realist vorbind, durata până la apariţia unui vaccin este destul de mare. Un medicament va putea ajuta mai repede omenirea”, a mai spus Kylie Wagstaff.
De menționat este faptul că FDA-ul american a aprobat Ivermectina ca antiparazit pentru paduchi, scabie ori viermi intestinali. Pe lângă efectul pe care îl are asupra noului coronavirus, studiile în vitro au arătat o anume eficienţă şi împotriva virusului Zika.