Anumite medicamente trebuie evitate să existe în bagaj atunci când pleci în vacanță, în alte țări. Pentru a preveni situațiile neplăcute, este crucial să te informezi cu privire la reglementările specifice de călătorie. În plus, trebuie să verifici medicamentele permise în destinația aleasă.
Asigură-te că cunoști ce medicamente sunt acceptate și care sunt interzise în țara în care urmează să călătorești.
85 de substanțe sunt interzise la nivel global
Trusa de medicamente poate fi esențială în vacanță, fie că te afli pe teritoriul național sau în străinătate, mai ales dacă suferi de afecțiuni precum tuse, răceală sau alte boli cronice care necesită tratament specific.
Totuși, trebuie să știi că anumite medicamente care sunt comune în România sunt considerate droguri în alte țări din Europa și din lume. De exemplu, 85 de substanțe sunt interzise la nivel global. Dintre acestea, 30 se regăsesc în medicamentele disponibile în România.
Pastilele care nu sunt acceptate în Grecia
În Grecia, una dintre destinațiile preferate ale românilor, medicamente precum Diazepamul și Tramadolul sunt interzise, iar substanțele pe bază de codeină, adesea utilizate pentru tuse, sunt complet ilegale.
De asemenea, Ibuprofenul, care este adesea considerat banal, nu este acceptat de autoritățile sanitare elene.
În Emiratele Arabe, transportul acestor substanțe poate duce la arestare.
În Spania, Franța, Serbia, Norvegia, Suedia și SUA, pastilele care conțin metamizol sudic, un analgezic frecvent utilizat în România, sunt interzise.
Lista cu medicamente care nu sunt permise în anumite state
În Japonia, este important să eviți transportul în bagaj de medicamente ce conțin Pseudoefedrină. În Singapore, somniferele, medicamentele pentru anxietate și analgezicele sunt interzise.
De asemenea, în Japonia, Liban, Filipine și Coreea de Sud, Furazolidona nu este acceptată.
Măsura care se ia la vamă dacă ai în bagaj pastile neacceptate
Dacă nu ești la curent cu aceste reglementări și ajungi la vamă cu medicamentele respective, acestea vor fi confiscate de autorități. Acest lucru se petrece dacă nu ai o scrisoare medicală redactată de medic în limba engleză care să justifice necesitatea lor.
Dacă călătoriți cu copii și doriți să-i protejați de orice problemă, există farmacii care oferă kit-uri speciale pentru călătorii. Acestea conțin medicamente universal acceptate. Un astfel de kit poate avea un preț între 134 și 185 de le