Din cele peste două milioane de reţete, 1.969.887 au fost prescrise electronic, 31.267 au fost prescrise clasic la cabinet, iar 810 acasă.
Reţeta electronică a fost introdusă la 1 iulie 2012, în paralel cu reţeta clasică. Până la sfârşitul anului, medicii prescriptori pot elibera reţete şi electronice şi clasice, urmând ca de anul viitor reţetele electronice să fie obligatorie.
Judeţele care se află în topul prescrierilor în format electronic sunt Iaşi, Braşov, Bucureşti, Prahova.
Deşi au început să le prescrie în număr mare, medicii de familie nu sunt fanii reţetelor electronice, pe motiv că acestea nu le uşurează munca, pentru că este nevoie de echipamente în plus pentru prescrierea lor. Mai mult, sistemul informatic al CNAS ar avea probleme în perioada raportării, a declarat preşedinta Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF), Rodica Tănăsescu.
"Suntem încă la început şi au fost unele dificultăţi şi la medicii de familie, dar şi în farmacii la eliberare unde softurile diferă şi nu toate au fost armonizate", spunea Rodica Tănăsescu acum o lună.
Medicii de familie s-au împrietenit cu reţetele electronice: aproape două milioane au fost prescrise în ultimele patru luni
19 octombrie 2012, 11:02
Ultima modificare în 19 octombrie 2012, 14:02
Numărul reţetelor electronice prescrise de la 1 iulie până în prezent este covârşitor în comparaţie cu cele clasice, arată datele CNAS. Aproape două milioane de reţete electronice au fost prescrise şi validate de la 1 iulie până în prezent, a anunţat Marius Filip, directorul CNAS.
Etichete: medici,
retete electronice,
soft
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook