"Suntem încă la început şi au fost unele dificultăţi şi la medicii de familie, dar şi în farmacii la eliberare unde softurile diferă şi nu toate au fost armonizate", a spus Rodica Tănăsescu.

Aceasta a adăugat că reţeta electronică nu uşurează munca medicilor de familie, fiind o greutate în plus pentru că necesită o imprimantă laser separat de cea existentă pentru trimiteri, concedii medicale.
Totodată, sistemul informatic al CNAS are probleme în perioada raportărilor, a adăugat preşedinta SNMF.
Până pe 24 iulie au fost prescrise şi validate 46.729 de reţete, dintre care 43.888 au fost reţete online, 2.756 prescrise clasic, la cabinetul medicului, şi 85 tot clasic, la domiciliul pacienţilor, a declarat medicul şef al CNAS, Marius Filip. Totodată, un număr de 24.185 au fost eliberate de farmacii.
Discuţie pe legea sănătăţii între medici şi ministru
Medicii de familie au avut o întâlnire tehnică cu ministrul Vasile Cepoi, pe tema proiectului legii sănătăţii, cu precădere pe capitolele privind asistenţa medicală primară şi asigurările de sănătate. Preşedinta SNMF, Rodica Tănăsescu, a menţionat că se doreşte ca reprezentanţii medicilor de familie, ai patronatelor acestora să fie trecuţi în lege ca negociatori.

Medicii de familie susţin necesitatea reglementărilor pentru asiguratorii privaţi, care ar trebui să asigure pe toţi cei care doresc indiferent de patologie şi de vârstă, dar şi necesitatea unor criterii de risc.