Pentru a nu rămâne fără personal medical autoritățile din România iau în calcul ca medicii care au fost depistați pozitiv cu coronavirus să își continue activitatea dacă sunt asimptomatici. Este declarația profesorului Rafila, la Digi24.
Oficialul a declarat că se caută o variantă ca medicii depistați pozitiv să fie izolați la hoteluri, de unde să poată merge la spitale și să aibă în continuare grijă de pacienți, în condiții de maximă siguranță pentru cei din jur.
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri că la nivelul întregii ţări, inclusiv municipiul Bucureşti, se află în izolare la domiciliu 100.199 persoane.
„În urma centralizării datelor la nivel naţional, inclusiv de la nivelul municipiului Bucureşti, facem următoarele precizări: număr persoane aflate în carantină – 6.016, număr persoane aflate în izolare la domiciliu – 100.199”, arată sursa citată.
De asemenea, până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 14.466 de teste, din care 646 în unităţi medicale private.
Spitalul Judeţean Suceava va fi închis miercuri, pentru 48 de ore, în vederea realizării procedurilor de dezinfecţie.
Dezastru la spitalul din Suceava
Decizia a fost luată de echipa Ministerului Sănătăţii, condusă de secretarul de stat Nelu Tătaru, care, în cursul zilei de marţi, a făcut o primă evaluare a activităţii Spitalului Clinic Judeţean Suceava în contextul răspândirii noului coronavirus.
Potrivit unui comunicat de presă al MS, după prima zi de verificare echipa Ministerului Sănătăţii a decis închiderea Spitalului Clinic Judeţean începând de miercuri, pentru 48 de ore, în vederea realizării procedurilor de dezinfecţie.
Tot miercuri va începe transferarea celor 124 de pacienţi care se mai află internaţi în spital în alte unităţi sanitare, după cum urmează:
* pacienţii confirmaţi pozitiv la COVID-19 vor fi repartizaţi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava care se află într-o clădire pavilionară separată; această clinică are 248 de paturi, din care în prezent sunt ocupate 108
* pacienţii confirmaţi negativ la COVID-19 care nu reprezintă urgenţe îşi vor continua tratamentul izolaţi la domiciliu sub supravegherea medicului de familie
* pacienţii care sunt confirmaţi negativ şi reprezintă urgenţe medicale ce necesită tratament într-o unitate sanitară vor fi transferaţi în spitale din judeţul Iaşi, în funcţie de patologie
„În 48 de ore se estimează deschiderea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Suceava, care este supusă procesului de dezinfecţie. UPU va începe să funcţioneze din nou cu personal medical transferat din clinicile medicale din Iaşi, clinicile private din Suceava, precum şi personal din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava”, precizează sursa citată.
De asemenea, „toţi pacienţii care vor fi investigaţi şi diagnosticaţi în UPU a SCUJ Suceava vor fi dirijaţi pentru continuarea tratamentului în unităţile medicale din Fălticeni şi Rădăuţi; cei cu patologie severă vor fi direcţionaţi către unităţile medicale din Iaşi”.