Medicii lansează un avertisment foarte grav: Valul trei îi afectează mai mult pe tineri și copii! Spre deosebire de evoluția anterioară a pandemiei de coronavirus, când afectați grav erau cu precădere cei în vârstă, acum s-a ajuns ca internați, inclusiv în secțiile de terapie intensivă, să fie mulți adolescenți, avertizează cadrele medicale.
Medicii lansează un avertisment foarte grav: Valul trei pare să fie mult mai agresiv și afectează vârstele mai fragede.
Cazurile de adolescenți de 13-15 ani cu pneumonie COVID-19, cu afectare moderată, au alertat cadrele medicale.
Medicii lansează un avertisment foarte grav. Valul trei este resimțit altfel
Semnal de alarmă îngrijorător din partea medicilor. Valul al treilea al pandemiei COVID-19 este unul diferit.
Tinerii sunt mai expuși îmbolnăvirii, pentru că cei mai mulți dintre ei nu sunt vaccinați.
Irina Balea, medic specialist în boli infecțioase la Institutul Național ”Matei Balș”, atrage atenția că valul trei al pandemiei comparativ cu valul doi afectează mult mai mult tinerii, iar în spital ajung inclusiv adolescenți cu vârsta cuprinsă între 13 și 15 ani.
”Valul trei al pandemiei comparativ cu valul doi este resimțit puțin altfel la Institutul ”Matei Balș”. Nu mai avem atât de multe locuri ca înainte, ca în lunile noiembrie, decembrie, însă cazurile sunt mai mai grave, pacienții din ce în ce mai tineri, cazurile sunt mai grave, se decompensează mult mai rapid decât cu valul precedent.
”Au fost mult mai mulți tineri comparativ cu valul trecut”
Este o presiune mult mai mare pe cadrele medicale mai ales când știm că nu avem suficiente resurse umane pentru a ajuta pe toată lumea în timp util, spune medicul Irina Balea, potrivit gandul.ro.
Virusul pare să fie mult mai agresiv și afectează vârstele mai fragede, mai spune medicul specialist în boli infecțioase.
”Ca și sfat pentru pacienți, nu numai pentru cei cu COVID-19, cât și pentru cei de acasă, indiferent că s-au vaccinat sau nu, să se protejeze pentru că îi protejează în primul rând pe părinții, pe bunicii, chiar și pe copiii lor.
Mai nou, de data aceasta, sunt și copii afectați. Am avut cazuri de adolescenți de 13-15 ani cu pneumonie COVID-19, cu afectare moderată.
Au fost mult mai mulți tineri comparativ cu valul trecut. Dacă înainte media de vârstă era de 60-70 ani, acum ajung mai puțin vârstnicii pentru că o bună parte au fost vaccinați. Virusul pare să fie mult mai agresiv și afectează vârstele mai fragede.
Sunt pacienți care la început nu pot accepta situația, după aceea se conving că nu este nicio mușamalizare, boala există și virusul nu ține cont de vârstă, de ce persoană se înbolnăvește”, mai spune medicul Balea.
Sursă foto: INQUAM Photos, Virgil Simonescu.