Cele mai multe probleme sunt în zonele cu ape și cu vegetație multă. Din acest motiv, medicii recomandă utilizarea în prealabil a cremelor sau spray-urilor, potrivit stirileprotv.ro
„În ultima perioada, pe lângă înțepăturile din sezonul rece, ploșnițe, am văzut și multe căpușe, din păcate, care știți că pot da, există frică mare de bolile transmise de aceasta și vedem și mușcături de păianjeni, furnici”, a spus dr. Andreea Boca, medic dermatolog.
Trebuie menționat că și tigrul de platan este periculos. Insecta este din America de Nord și poate da iritații celor alergici și chiar șoc anafilactic, avertizează medicii.
„Unele sunt dăunătoare direct, și aici aș face referire la cele care sug sânge. Țânțari, purici, păduchi și câteva specii de ploșnițe. În unele zone sunt populații destul de mari, așa că pot fi periculoase în mod direct”, a transmis Alexandru Crișan, entomolog.
Problemele întâmpinate de oameni
„Nu putem ieși afară seara fără spray-uri, să ne dăm pe piele. Noaptea fără aparat nu putem dormi”, a spus o femeie care a întâmpinat multe probleme.
„Iau unguent și spray-uri lângă măscuță în perioada când mergem în concedii, pentru protecție, țânțari, căpușe și alte insecte care înțeapă”, a spus altcineva.
Medicii avertizează că cele mai multe înțepături apar la copii. Prezența la doctor este obligatorie atunci când vorbim de o mușcătură de căpușă.