Medicul Adrian Marinescu vine cu soluții pentru valul 4 al pandemiei. Ce ar trebui să facă spitalele
Medicul Adrian Marinescu a precizat că Institutul ”Matei Balș” din Capitală se află sub o uriașă presiune, din cauză că sunt mulți pacienți. Acesta spune că bolanvii nu pot fi evaluați în 24 de ore.
„În momentul de față, presiunea la Institutul Matei Bals este extrem de mare, pentru că sunt multe prezentări. Oricât de repede ai vrea să o faci, clar depășește posibilitatea de evaluare în 24 de ore.”, precizează medicul Marinescu.
Medicul amintește că există un ordin de ministru care precizează că orice unitate medicală ”trebuie să vină cu un dublu circuit”.
„Există un ordin de ministru care spune clar: orice spital trebuie să vină cu un dublu circuit. Într-o situație grea, cum e cea de acum, 30% dintre locuri trebuie să fie pentru pacienți cu SARS-CoV-2. Dacă în toate spitalele s-ar face această evaluare, situația ar arata altfel.”, spune acesta.
Adrian Marinescu: Testăm mai mult
Medicul a precizat că un alt aspect important este nivelul de testare. Acesta spune că din ce în ce mai multe persoane se testează și că este important ca atunci când există un diagnostic, persoana ar trebui să fie și evaluată.
”Al doilea aspect: testăm mai mult. Oamenii își pot face teste și acasă. Problema pe care o avem este că în momentul în care ai un diagnostic, acea persoană ar trebui evaluată. Că începe cu medicul de familie sau continuă cu spitalul, ar trebui să o facă în timp real.”, spune acesta.
În ceea ce privește paturile de la Terapie Intensivă, medicul Adrian Marinescu spune că este important să nu fie pacienți care să ajungă în punctul în care să aibă complicații.
”Vorbim foarte des de paturile de Terapie Intensivă. Important e să nu am un pacient critic care să ajungă în punctul în care are complicații. Ar trebui să intervin înainte, și acest lucru îl pot face dacă îl evaluez rapid, din momentul diagnosticului. Și am nevoie de spitale pentru a o face.”, mai precizează medicul.
Vaccinarea are ca obiectiv principal ca persoana să nu facă o formă severă
Medicul mai spune că vaccinarea are ca obiectiv principal ca o persoană infectată să nu facă o formă gravă a bolii. Acesta mai spune că proiecția populației se va obține în două moduri, respectiv cei care se vaccinează și cei care trec prin boală.
”Am ajuns la vaccinare. Vaccinarea, că obiectiv principal are că persoană respectivă să nu facă o formă severă. Este ceea ce, e fapt, mă interesează. Mai ales pentru cei vulnerabili, cei în vârstă.
Nu vorbim doar de vaccinare, vorbim și de cei care au trebut prin boală. În final, protecția populației se va obține în două moduri: cei care se vaccineaza și cei care trec prin boală. Diferența este că nu am vrea să avem pierderi.”, a mai declarat doctorul.
Sursă foto: Inquam Photos / Eduard Vînătoru