Medicul care a vindecat zeci de români de coronavirus rupe tăcerea: Situația se va înrăutăți în curând și în România

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, face o previziune sumbră şi atrage atenţia că vor exista multe cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 şi în România. În plus, specialistul care a reuşit să trateze cu succes mulţi bolnavi crede că vor fi şi mulţi pacienţi în stare critică.

„Situația se va înrăutăți în curând și în România, din păcate… Nu sunt pesimist, dar toate datele arată în senul acesta. Și am argumente despre asta. România nu este într-o situație critică, dar vom fi peste probabil o lună… De la sfârșitul săptămânii viitoare va începe, probabil, o creștere masivă și cu cazuri grave pentru că va cuprinde exact acești pacienți cu risc.

Epidemiologii spun că vârful va fi după Paște, nu știu, nu sunt epidemiolog, dar, ați văzut, în principiu o epidemie de genul acesta, dacă sunt multe cazuri bruște, la un moment dat se epuizează populația și nu mai are cine să facă boala, dar cu sacrificii enorme, cu multe decese”, a declarat Virgil Musta la Kanal D.

Rata cea mai mare de vindecări din ţară, la Timişoara

Medicul pare să fi găsit rețeta magică pentru vindecarea coronavirusului. La Spitalul Victor Babeș din Timișoara 47 de pacienți au fost vindecați, ceea ce reprezintă aproximariv 2/3 din totalul cazurilor de COVID-19 vindecate din România.

Medicul Virgil Musta spune că la Timişoara s-a stabilit de la nivel central pentru o altă schemă de tratament pentru a se studia mai multe variante la nivelul întregii ţări. El spune ca pacienţii primesc două antivirale care de obicei aduc rezultate pozitive în câteva zile.

„Noi folosim o altă schemă de tratament decât restul țării, dar și conjunctură a fost favorabilă, pentru că pacienții pe care i-am tratat au fost pacienți tineri, fără comorbidități, fără boli asociate, la care teoria spune că evoluția bolii este bună. Schemă pe care o dăm noi este formată din o tabletă cu 2 antivirale, care la 3-4 zile după administrare dau teste negative. Așteptăm două teste negative, după care îi externăm”, a explicat medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, pentru opiniatimisoarei.ro.