Într-un clip video postat pe o rețea socială, se pretinde că medicul Irinel Popescu vorbește despre pericolele prostatitei. În clipul respectiv, medicul ar oferi anumite medicamente drept soluție pentru a scăpa de această afecțiune.

Cu toate acestea, specialistul neagă că ar avea vreo legătură cu aceste reclame. Irinel Popescu îi îndeamnă pe oameni să nu cumpere niciodată astfel de produse de pe internet.

Evitați aceste medicamente

Prof. dr. Irinel Popescu avertizează că aceste reclame care se folosesc de numele său nu au nicio legătură cu el și nu susține astfel de produse. În realitate, el le recomandă oamenilor să evite cumpărarea de medicamente online, deoarece pot fi păcăliți sau pot avea consecințe grave pentru sănătate.

Medicul subliniază că astfel de reclame mincinoase promovează produse de slabă calitate sau chiar toxice.

„În ultimul timp au apărut pe internet mai multe reclame, la diverse produse așa zis medicamentoase, care se folosesc de numele meu. Aceste reclame nu au nicio legătură cu mine, nu promovez astfel de produse!

Din contră, vă recomand să nu le folosiți și vă recomand să nu cumpărați produse online! Cei care folosesc asemenea reclame mincinoase vând produse, pe de o parte de proastă calitate, pe de altă parte produse care pot fi toxice.

Astfel încât, în ceea ce mă privește, ca profesor universitar și practicant al medicinei de o viață întreagă, vă îndemn să nu cumpărați produse cărora li se face reclamă pe internet începând cu produsele la care această reclamă ar fi făcută în numele meu”, spune prof. dr. Irinel Popescu.

Atenție și la paracetamol

Recent medicul atrăgea atenția asupra unui medicamente care pot fi periculoase pentru persoane care suferă de anumite afecțiuni. Este vorba despre paracetamol, care se eliberează fără prescripție medicală, dar care poate provoca mari probleme în unele cazuri.

„S-au făcut multe transplanturi hepatice pentru intoxicație cu paracetamol mai ales. Ficatul are niște funcții extrem de complexe care sunt înțelese, până acum, doar într-un anumit procent. Există încă loc foarte mult de cercetare. De ce anumite medicamente sunt toxice, iar altele nu … este greu de spus.

La modul general, medicamentele care sunt active și care ajută organismul, o mare parte dintre ele sunt, în același timp, și toxice pentru ficat. Unele sunt chiar excesiv de toxice, putând să ducă la insuficiență hepatică acută.

Alte medicamente determină alterări moderate ale funcției hepatice. Dar s-a și văzut că atunci când s-a întrerupt medicamentul respectiv, funcția hepatică a revenit la normal. Există și un factor individual. Ceea ce unele persoane tolerează fără probleme, altele nu tolerează”, a explicat profesorul Irinel Popescu în podcastul lui Adrian Artene.