Scopul acestei întâlniri a fost de a identifica domeniile investiționale de interes comun pentru cele două state.
Întrevederea a fost mediată de către Ambasada României la Bogota, instituție care a acordat sprijin total delegației României pe tot parcursul misiunii economice din Columbia.
Mihai Daraban: Există preocupări comune în ceea ce privește modernizarea industrială, digitalizarea și implementarea sustenabilității în economie
„Între România și Columbia există, în mod cert, o serie de similitudini pe plan economic care reușesc să apropie comunitățile de afaceri din cele două state.
Există preocupări comune în ceea ce privește modernizarea industrială, digitalizarea și implementarea sustenabilității în economie. În Columbia, domeniul energetic beneficiază de o politică aparte, așa cum se întâmplă de altfel și în Europa și, evident, în România.
În afară de acest domeniu, am identificat puncte comune în ceea ce privește investițiile în transporturi, mai ales cel feroviar și naval.
De asemenea, am transmis mesajul primit de la Ministerul Apărării din Columbia cu privire la posibilitatea unei colaborări în acest domeniu”, a declarat președintele CCIR, dl. Mihai Daraban.
Domeniul energetic, o prioritate atât pentru Columbia, cât și pentru România
„Consider că am avut o întrevedere extrem de utilă atât cu conducerea CCIR, cât și cu oamenii de afaceri din România care fac parte din această delegație pentru că am reușit să creionăm un plan investițional de care pot beneficia ambele state.
În mod evident, domeniul energetic reprezintă o prioritate atât pentru Columbia cât și pentru România și, în acest sens, trebuie să stabilim împreună etapele care să ducă la concretizarea colaborării în acest domeniu.
În perioada următoare, vom stabili la nivel de minister toate detaliile premergătoare organizării unei misiuni economice columbiene la București, bazându-ne, evident, pe sprijinul CCIR”, a declarat ministrul adjunct pentru comerț exterior, industrie și turism din Columbia, dl. Luis Felipe Quintero Suárez.