Mediul de afaceri din Romania – studiu de caz pentru experienta internationala a studentilor americani inscrisi in programul Arcadia MBA

In cadrul modulului International Business Experience desfasurat pentru prima data in Romania, studentii americani, inscrisi in programul MBA oferit de Universitatea Arcadia din Statele Unite, au luat parte, marti 17 septembrie, la workshop-ul "The shortest way to a global career" organizat de Danubius International Business School.

Modulul International Business Experience, prezent inclusiv in programul International MBA oferit de Universitatea Danubius in parteneriat cu Universitatea Arcadia, propune studentilor experiente internationale de business in diferite colturi ale lumii.

Pe parcursul celor 5 zile petrecute in Romania, studentii insotiti de Raymond Lamorgese, profesor al Universitatii Arcadia si vice-presedinte in cadrul gigantului financiar Morgan-Stanley | Smith-Barney, au vizitat organizatii precum AmCham (Camera de Comert Americana din Romania ), KPMG, Vodafone, Saatchi&Saatchi, firma de avocatura Voicu | Filipescu si Cargill. Au fost abordate subiecte cum ar fi: contextul de business din Romania si din regiune comparativ cu cel american, modele de afaceri corporate vs antreprenoriat cu exemple globale, diferentele dintre invatamantul universitar din Romania si cel din Statele Unite, abordarea campaniilor de comunicare, managementul riscurilor in business-ul global sau modele de talent management."Este evident ca romanii depun eforturi considerabile pentru a reduce decalajele fata de tarile dezvoltate." a concluzionat Christopher Bochen, student al programului Arcadia MBA.

Workshop-ul, moderat de Radu Lupoae, director DIBS, a fost un moment prielnic de a afla de ce programul MBA oferit de Universitatea Arcadia este atat de special: "Desi in cei peste 19 ani de experienta, am predat si la alte universitati, va pot spune ca Universitatea Arcadia se diferentiaza prin componenta internationala, prin faptul ca studentii au sansa de a observa si analiza medii de business in diferite tari ale lumii. Deci da, cred ca aceasta componenta internationala reprezinta un mare plus pentru acest MBA si pentru Universitatea Arcadia.", a spus Raymond Lamorgese, profesor in cadrul programului. Andy Pusca, rector la Universitatii Danubius, partener al Universitatii Arcadia in Romania, a dorit sa afle motivele care i-au determinat pe studentii americani sa se inscrie in acest program de MBA : "In Statele Unite exista foarte multe programe de MBA, insa compania la care lucrez este o companie internationala, cu capital frantuzesc. Am considerat ca un MBA international se pliaza mai bine intr-o companie cu vocative globala.", a punctat Robert Wood, in varsta de 63 de ani, student al programului Arcadia MBA.
Mihai Stanescu, fondatorul RoCoach, a oferit sfaturi utile celor care tind spre o cariera globala : " Daca vrei sa fii un campion, fa tot ce iti sta in putinta pentru a castiga tot.", iar Catalin Ionescu, fondatorul CODECS, omul care a adus primul program de MBA in Romania a explicat ca " un program de MBA reprezinta urmatorul pas spre o cariera globala, spre recunoastere profesionala si financiara." La eveniment au fost prezenti si reprezentanti ai Piraeus Bank, care au oferit solutii personalizate de finantare a studiilor.

Danubius International Business School ( DIBS), parte a Universitatii Danubius, continua pana in data de 30 septembrie 2013, prima sesiune a competitiei de eseuri Global Business Access, in cadrul careia vor fi oferite 5 burse pentru programul International MBA. De asemenea, DIBS ofera pentru prima oara in Romania posibilitatea de a urma in paralel cursurile International MBA, alaturi de programele de coaching "Executive & Corporate Coach Diploma" si "Coaching  fundamentals for executives". Mai multe detalii pe www.dibs.ro