Compania MedLife, furnizor de servicii medicale, a inaugurat marti la Bucuresti spitalul Life Memorial Hospital, in urma unei investitii de aproximativ 10 milioane de euro. MedLife a beneficiat de consultanta pentru proiectarea si strategia de afaceri a spitalului din partea International Finance Corporation (IFC), institutie a Bancii Mondiale.  

“Life Memorial Hospital se diferentiaza de celelalte spitale prin concentrarea tuturor serviciilor medicale intr-un singur spatiu – ambulatoriu, laborator, si chirurgie. Spitalul este dotat cu tehnica medicala de ultima ora pentru toate specialitatile, cat si prin standardele inalte de calitate si confort oferite pacientilor: conditii de cazare excelente, camere dotate cu laptop cu acces liber la internet si e-mail, facilitati de recuperare si relaxare”, spune Mihail Marcu, presedinte MedLife.

Spitalul ocupa o suprafata de 10.000 de metri patrati, din care blocul operator al spitalului se intinde pe 1400 de metri patrati. Acesta cuprinde cinci sali de operatie si terapie intensiva si un bloc separat pentru nasteri, cu sectie de neonatologie. Capacitatea blocului operator este de 30-50 de operatii pe zi. "Investitia in aparatura necesara blocului operator se ridica la 3 milioane de euro" adauga Marcu. Totodata, spitalul are in componenta 100 de paturi grupate in rezerve cu unul sau doua paturi, apartamente, rezerve destinate bolilor interne, pediatrie, si o baza de recuperare locomotorie si balneoterapie.

Life Memorial Hospital are in componenta un ambulatoriu si un laborator de analize proprii, care faciliteaza realizarea investigatiilor si diagnosticarea intr-un timp scurt. Ambulatoriul include 40 de cabinete medicale cu specializari precum tomografie computerizata, radiologie, mamografie, osteodensimetrie, ecografie.  

In ceea ce priveste asigurarile de sanatate private, accesul la serviciile oferite de Life Memorial Hospital va fi posibil atat pentru clientii asigurati ai AsiLife, divizia proprie de asigurari MedLife, cat si pentru clientii platitori. Astfel, MedLife va lansa la mijlocul lunii februarie cinci pachete de asigurari de sanatate private care se vor adresa intr-o prima faza numai clientilor corporativi (companii ce ofera angajatilor lor abonamente) si ale caror tarife vor varia intre 15 si 100 de euro pe luna, in functie de complexitatea serviciilor incluse. MedLife pregateste pentru sfarsitul lunii mai doua produse de asigurari private de sanatate destinate persoanelor fizice, cu preturi cuprinse intre 100 si 200 de euro pe luna.

Tarifele de cazare in spital variaza in functie de camera, astfel incat ziua de cazare costa in jur de 50 de euro in camera dubla si 100 de euro in regim single. Personalul spitalului este format dintr-o echipa de 70 de medici cu experienta in domeniul ambulatoriu. Serviciile de ambulanta ale spitalului vor fi asigurate prin subcontractare.

Pana la finalul anului 2008, MedLife a programat investitii de peste 25 de milioane de dolari, in spitale si clinici private. Potrivit companiei, in urma parteneriatului semnat cu IFC in octombrie 2006, MedLife va construi spitale si clinici private proprii cu 40-50 de paturi in cinci orase din tara: Constanta, Timisoara, Brasov, Iasi si Cluj-Napoca.

MedLife are in Romania aproximativ 80.000 de abonati din peste 900 de companii si a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de circa 7,5 de milioane de euro, in crestere cu 43% fata de 2005. Potrivit estimarilor proprii, MedLife detine o cota de piata de 25%, pe serviciile oferite clientilor corporativi in Bucuresti, si 2-3% la nivelul intregii tari. Compania MedLife detine 19 clinici proprii in Ploiesti, Brasov, Constanta si 16 in Bucuresti. Incepand cu octombrie 2006, IFC este actionar al companiei MedLife detinand o participatie de 20%.

Sursa: Capital 23 Ianuarie 2007