Medlife, principalul jucător de pe piaţa locală a serviciilor medicale private din România, a anunţat lansarea unui hotline medical în urma unei investiţii de 450.000 de euro. Acesta va fi disponibil tuturor românilor care vor avea nevoie urgentă de consiliere medicală privind starea de sănătate, administrarea tratamentului şi îndrumarea către un medic specialist.

Pentru a pune în funcţiune noua linie telefonică, Medlife va forma un departament operaţional asistat de 16 medici generalişti care vor fi la dispoziţia pacienţilor non-stop. Lansarea proiectului este planificată pentru septembrie 2009.

Potrivit reprezentanţilor Medlife, iniţierea acestui proiect a venit ca urmare a numărului foarte mare de solicitări înregistrate pentru ambulanţă la 112 care nu sunt soluţionate în totalitate, având ca obiectiv principal acoperirea cererii pentru asistenţa medicală de urgenţă la nivel naţional.

5 milioane de apeluri către ambulanţă

Conform ultimelor date statisitce ale Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, parte a Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, în primele 5 luni ale anului acesta au fost înregistrate peste 5,5 milioane de apeluri telefonice pentru ambulanţă la nivel naţional, dintre care 2 milioane de apeluri au fost înregistrate în Bucureşti.

„Vom lansa această linie telefonică din dorinţa de a veni în întâmpinarea românilor care au nevoie de asistenţă medicală de urgenţă în identificarea diferitor probleme de sănătate sau a celor care nu reuşesc în timp real să se deplaseze la o unitate medicală, dar şi pentru a integra acest sistem în premieră către clienţii corporativi”, a declarat Nicolae Marcu, Director Executiv Medlife.

Apelare gratuită pentru abonaţi

Reprezentanţii companiei au declarat pentru CAPITAL Online că apelarea va fi gratuită pentru abonaţii serviciilor Medlife. Pentru moment, nu a fost stabilit un tarif pentru restul clienţilor. Acesta urmează să fie fixat o dată cu finalizarea negocierilor cu operatorii telecom.

Medlife activează pe piaţa din România din 1996 şi îşi desfăşoară activitatea în patru Hiperclinici din Bucureşti şi din ţară, cinci laboratoare proprii de analiză, câte un centru medical în Cluj-Napoca, Arad, Braşov, Ploieşti şi Năvodari şi în colaborare cu peste 120 de clinici medicale partenere din toată ţara. Compania are în prezent aproximativ 1.000 de angajaţi.