„Rusia face parte din Europa și, cu siguranță, ne pasă de problemele UE! Sutem gata să contribuim financiar pentru a susține țările din Uniunea Europană, în principal prin intermediul FMI. Asta înseamnă că avem dreptul să ne spunem punctul de vedere cu privire la problemă. Credem că propunerea privind împărțirea riscurilor este rezonabilă, iar sumele hotârâte sunt suficiente pentru a calma piețele. Dar este necesar să clarificăm de unde vor veni fondurile pentru aceste angajamente, care este rolul FMI, al Băncii Centrale Europene, și ce trebuie să facă țările ce vor să-și susțină partenerii europeni, mă refera aici la țări precum Rusia”, a declarat Medvedev.
El a mai spus că, pentru a evita o nouă criză, coordonarea măsurilor luate de diferitele state este extrem de importantă.   
“În primul rând, și cel mai important, trebuie să fim gata să lucrăm împreună în mod coordonat, pentru a preveni un alt val de criză. Trebuie să pregătim un plan specific de acțiune și să trimitem un semnal pozitiv piețelor. Fiecare țară ar trebui să contribuie și, în același timp, să-și facă temele, îndeplinindu-și angajamentele asumate. În al doilea rând, trebuie să implementăm integral deciziile luate la summiturile precedente. Altfel, credibilitatea tânărului nostru forum pentru coordonarea politicilor economiilor importante va fi subminată”, a încheiat Medvedev.