La Cluj, se va dezvolta cel mai mare proiect imobiliar din Europa de Sud-Est. Potrivit Evz.ro, dezvoltarea imobiliară de mare anvergură din orașul lui Emil Boc are proiectate 10.000 de apartamente, un mall, hoteluri, restaurante, un parc de 2 ha, creșă, grădiniță, școală, dar și un heliport. Transportul spre aeroport și spre oras se face cu telegondola, livrările în interiorul cartierului se fac cu drona, fiind stabilite stații de încărcare a mașinilor electrice.
Cel mai mare proiect imobiliar din Europa de Sud-Est
„Mall-ul de la TSC va avea 100.000 mp, iar livrările la domiciliu în interiorul acestui megacomplex vor fi efectuate cu ajutorul dronelor. TSC va fi realizat pe un teren de 350.000 mp de pe str. Moș Ion Roată, pe unul dintre dealurile Clujului, în apropiere de Iulius Mall. Acesta este conceput ca un mic oraș prin care vor circula autobuze electrice, șoferii vor putea vedea direct de pe smartphone care sunt locurile libere de parcare, iar nivelurile de poluare și zgomot vor fi identificate prin senzori.
O telegondolă va lega cartierul de aeroport, dar și de centrul comercial Iulius Mall. Cartierul va avea stații pentru încărcat mașini electrice, concierge și stație pentru drone, cu care vor fi livrate pachete la domiciliu. Proiectul prevede și amenajarea a două lacuri, un amfiteatru în aer liber, spa și piscină interioară și exterioară”.
Proiectul implementeaza cele mai noi tehnologii în vederea asigurării unui consum redus de energie și se bazează pe utilizarea energiei verzi, fiind cel mai “green” proiect imobiliar, după cum susțin materialele de promovare. Termenul de finalizare estimat de proprietari este de maxim 5 ani, prima etapă fiind prevăzută a fi gata în maxim 2 ani.
Legătura cu iubitul Elenei Udrea
Apartamentele au fost deja puse în vânzare, primul bloc fiind vândut în totalitate în mai puțin de două luni. Proprietarii Transilvania Smart City sunt 90% SC Realtopfarma SA, SC Chester SRL, SC Merlin Constructii SRL si SDC Imobiliare, fiind constructorul proiectului care deține și 1% din acesta. Finanțarea megaproiectului se face din surse proprii ale proprietarilor si din finanțări externe, mai multe fonduri mari de investiții de afară fiind implicate.