United Airlines şi Continental Airlines au semnat astăzi un acord de fuziune care va crea cel mai mare gigant aerian american. Deşi a fost anunţată ca o fuziune, afacerea este mai degrabă o preluare deoarece numele noii companii va fi United iar baza operaţiunilor va fi Chicago.

Conform contractului semnat luni, 3 mai 2010, UAL Corporation, deţinătoarea United va emite 1,05 acţiuni pentru fiecare acţiune Continental plasând achiziţia la o valoare de 3,17 miliarde USD. De asemenea, acţionarii UAL vor deţine 55 % din noua companie, în timp de acţionarii Continental rămân doar cu restul de 45%. Finalizarea contractului este aşteptată înainte de sfârşitul acestui an. Noua companie va avea o capacitate de transport mai mare decât Delta Airlines.

În afară de Delta, o altă companie care va pierde din poziţia deţinută pe piaţă va fi American Airlines, care va ocupa doar poziţia a treia. Pentru a finaliza alianţa, cele două companii trebuie să obţină atât acordul sindicatelor cât şi pe cel al autorităţilor antitrust americane. Viitoarea United va avea zboruri către 370 de destinaţii din 55 de ţări.