Haos total într-un oraș american din Florida. Autoritățile au impus carantină totală din cauza unor melci uriași care ajung să crească până la dimensiunea unui șobolan și care se arată a fi periculoși.

Cel mai îngrijorător lucru este că gasteropodele, care sunt originare din Africa, poartă parazitul vierme pulmonar și pot cauza meningită la om. De menționat este faptul că, potrivit ultimelor informații, carantina va dura doi ani de zile.

Totodată, autoritățile transmit că spre deosebire de carantina impusă în contextul pandemiei de coronavirus, acest tip de carantină le interzice rezidenților să mute deșeuri din curte, plante, pământ, dar și compost și materiale de construcție în afara zonei.

Un semnal de alarmă în acest sens a venit și de la Departamentul pentru Agricultură și Servicii pentru Consumatori din Florida (FDACS). Sursa citată a confirmat că această creatură s-a stabilit în orașul Port Richey, chiar la nord de Tampa, la data de 23 iunie, iar zona a fost pusă în carantină în ziua următoare.

Sursa: Twitter

Melcul este dăunător mediului, dar și infrastructurii

Sursa citată precizează că melcul este dăunător și mediului, în condițiile în care consumă 500 de plante diferite și preferă și betonul. În acest sens, infrastructura poate fi și ea afectată.

Departamentul Agriculturii din SUA precizează că nu este prima oară când se întâmplă o astfel de situație. Sursa citată anunță că melcii de uscat au fost observați prima dată în sudul Floridei în anii 1960. La acel moment a fost nevoie de 10 ani și de un milion de dolari pentru a putea fi eliminați.

Sursa citată susține că melcii se reproduc rapid și într-un singur an produc în jur de 1.200 de ouă. „Fiecare melc conține atât organe reproducătoare feminine, cât și masculine”, a spus Departamentul Agriculturii al Statelor Unite într-un comunicat, potrivit Daily Mail.

Fiecare melc poate produce chiar și 500 de ouă pe zi

În același timp, după o singură împerechere, fiecare melc poate produce între 100 și 500 de ouă, avertizează sursa citată. „Acești melci se pot reproduce de mai multe ori fără să se împerecheze din nou. Ei pot genera ouă la fiecare două până la trei luni.

Trebuie menționat faptul că melcii sunt dificil de eradicat, în condițiile în care nu au prădători naturali. În ceea ce privește speranța la viață, în general, un melc poate trăi chiar și nouă ani de zile și de asemenea poate să crească până la 20 de cm lungime, adică dimensiunea unei mâini de adult.

Referitor la tratamentul pentru eradicarea acestui dăunător, acesta are la bază un pesticid numit metaldehidă, care este deja cunoscut pentru controlul melcilor.