Ericsson si KPN au semnat un memorandum de intelegere pentru implementarea retelei de telecomunicatii mobile in banda larga, de mare viteza, bazata pe HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) atat pentru KPN, cat si pentru Telfort in Olanda. Ericsson va fi unicul furnizor de acces radio 3G al acestei retele.

“Principalul motiv pentru care am ales compania Ericsson este acela ca ne va ajuta sa lansam tehnologia HSDPA pana la sfarsitul acestui an”, a declarat Marco Visser, COO al KPN Mobile Olanda.

Solutia HSDPA de la Ericsson ofera o latime de banda similara cu cea a ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line) si va permite viteze maxime de descarcare de 14,4 Mbps. Tehnologia ofera operatorilor mai mult decat dublul capacitatii WCDMA (Wideband Code Division Multiple Access – retea folosita in Europa pentru tehnologia 3G) si reduce semnificativ timpii de raspuns pentru servicii interactive, imbunatatind mult experienta utilizatorului final cand apeleaza la servicii in banda larga.

Cu ajutorul solutiei Ericsson, operatorii pot implementa HSDPA in cadrul retelei existente WCDMA si pot asigura acoperire continua HSDPA in intregile lor retele.

Sursa: Capital, 02 martie 2006