Electrica SA va organiza, la 26 aprilie, o licitaţie pentru achiziţionarea de servicii IT destinate asigurării mentenanţei aferente licenţelor Microsoft, valoarea contractului fiind estimată la 6,43 milioane de euro, cu TVA inclusă.

„În baza contractului de tip Microsoft Enterprise Agreement încheiat de Electrica s-au achiziţionat licenţe pentru produsele program Microsoft. Prin achiziţia serviciilor IT de tip Microsoft Enterprise Agreement Renewal se asigură în principal mentenanţa aferentă licenţelor Microsoft, fapt ce ne permite utilizare ultimelor versiuni disponibile ale acestora şi, de asemenea, beneficiem în continuare de avantajele oferite de contractul de tip Enterprise Agreement”, se arată într-un anunţ publicat de Electrica pe www.e-licitatie.ro.

Durata contractului a fost stabilită de autoritatea contractantă la 19 luni.

Ofertanţii vor depune o garanţie de participare de 400.000 de lei şi una de bună execuţie a contractelor subsecvente de 5% din valoarea acestora (fără TVA).

Contractul va fi finanţat din surse proprii.

Electrica SA, cu activităţi de furnizare şi distribuţie a electricităţii, este deţinută de stat, prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. Societatea are trei filiale de distribuţie a energiei, respectiv Muntenia Nord, Transilvania Sud şi Transilvania Nord.

SURSA: Mediafax