Constructorii germani BMW si Mercedes-Benz negociaza incheierea unui parteneriat pentru a produce impreuna autovehicule din clasa subcompacta, informeaza Asociated Press citand revista germana Auto Bild. Cele doua companii vor hotara pana in iulie daca vor produce noua generatie a modelului A-Class de la Mercedes pe platforma modelului Mini a grupului BMW.

Fabrica BMW care produce modelul Mini, situata in Anglia, risca sa inceapa sa inregistreze pierderi daca nu va lucra la capacitate maxima, din cauza costurilor mari, fapt ce a impins compania germana sa caute un partener. Printre marcile vizate de BMW ar mai putea fi Honda si concernul francez PSA dar si Mercedes, principalul rival al celor de la BMW.

Michael Ganal, director de vanzari si marketing al BMW, declarase la inceputul lunii ca compania sa si-ar putea extinde acordul de cooperare cu Mercedes. Cele doua companii construiesc impreuna trenuri de rulare pentru hibride.

Initial, Mercedes planuise sa construiasca noua generatie a modelului A-Class in 2012 pe o platforma dezvoltata impreuna cu Chrysler, dar dupa vanzarea pachetului majoritar de actiuni a constructorului american de catre DaimlerChrysler fondului Cerberus, Mercedes trebuie sa caute alte solutie.

Klause Maier, direcotrul de vanzari al Mercedes, a negat ca Mercedes ar urmari in prezent sa-si extinda parteneriatul cu BMW.

Sursa: AP