Noua Clasă M are un consum mediu mai mic cu 25% faţă de modelele precedente, iar cea de-a doua generaţie a Clasei B anunţă o nouă eră a clasei compacte Mercedes-Benz atât în ceea ce priveşte design-ul, cât şi tehnologia.
Un campion absolut în ceea ce priveşte consumul de combustibil este modelul ML 250 BlueTEC 4MATIC, care dezvoltă un consum NEDC de doar 6.0 l/100 km (158 g CO2/km) şi poate parcurge până la 1.500 km cu un rezervor plin. Cu un coeficient aerodinamic (cd) de 0.32, noua Clasă M (ML 250BlueTEC) este un punct de referinţă pentru această clasă de autovehicule. Mai mult, modelele ML 350 BlueTEC 4MATIC şi ML 350 4MATIC BlueEFFICIENCY au caracteristici standard off-road extinse, inclusiv tracţiune integrală permanentă 4MATIC, control electronic al tracţiunii 4ETS şi buton pentru activarea rulării off-road. În plus, sistemul de asistenţă – Hill Start Assist – face mai uşoară urcarea pantelor, în timp ce Downhill Speed Regulation (DSR) menţine în mod automat viteza setată la coborârea rampei folosind maneta Cruise Control. De asemenea, pachetul opţional ON&OFFROAD pentru noua Clasă M are şase moduri de condus: şoferul poate alege între un mod de condus automat, două moduri off-road şi trei moduri on-road (Sport, Snow şi Trailer).
Cea de-a doua generaţie a Clasei B anunţă o nouă eră a clasei compacte, fiind mult mai agil şi mai eficient, dar și mai spatios și confortabil. Nici un alt model din istoria Mercedes-Benz nu a beneficiat de atât de multe inovaţii, la trecerea de la o generaţie la alta. Noutățile sunt: înălţimea redusă cu 5 centimetri faţă de predecesor, spaţiul remarcabil pentru pasageri, designul interior şi exterior, pachetele opţionale de echipare (Chrome, Sports, Exclusive şi Night), sistemul comod de comandă vocală LINGUATRONIC, accesul la Internet etc. Noul motor pe benzină în patru cilindri marchează lansarea unei noi serii de motoare.O altă premieră pentru Clasa B este sistemul PRE-SAFE®, care, după debutul pe Clasa S din 2002, este disponibil acum şi pe această categorie de autovehicule. În plus, Sistemul Collision Prevention Assist avertizează acustic şi vizual şoferii neatenţi asupra obstacolelor şi pregăteşte sistemul Brake Assist pentru un răspuns precis la frânare.
Cele două noi modele vor putea fi livrate către clienţii din România începând cu 19 noiembrie 2011, fiind disponibile la preţuri începând de la 19.900 euro, fără TVA (Noua Clasă B) şi 44.900 euro, fără TVA (Noua Clasă M).