Departe de a fi fotografii clare ale mașinii, imaginile sunt doar niște schițe în format electronic, însă este cert că între deja prezentatul Concept A și varianta de serie există diferențe majore. De fapt au dispărut artifciile cu care designerii încearcă să ia ochii publicului atunci când un viitor vehicul de serie este prezentat în varianta de concept.
Mult mai interesant este însă faptul că, între versiunea actuală a lui A klasse și cea viitoare nu mai există aproape nici o legătură, liniile viitorului model fiind mult mai asemănătoare cu cele ale unui rival important BMW Seria 1.
De altfel, ținta este mai mult decât logică dacă avem în vedere că în ultimii doi ani Mercedes A klasse a fost achiziționat în Europa de numai 216.571 de clienți, dintre care 107.183 în 2010, iar BMW Seria 1 a ajuns în acelați timp în posesia a nu mai puțin de 322.048 cumpărători, dintre care 147.863 au achiziționat modelul constructorului bavarez doar anul trecut. Linia mult mai sportivă a vehiculului BMW pare să fi fost mult mai atractivă decât forma înaltă și greoaie a Clasei A.
Conform jurnaliștilor francezi, lupta se va da nu numai la nivelul designului ci și la cel al dotărilor și propulsiei. Viitorul Mercedes-Benz Clasa A ar putea avea sub capotă o familie de propulsoare mult mai puternică decât cea a predecesorului său, majoritatea uzinelor de forță fiind împrumutate de la fratele mai mare C klasse.
De asemenea, francezii, dar și colegii lor britanici de la AutoExpress, susțin că o versiune A klasse AMG cu tracțiune integrală și motor de 350 CP a primit undă verde de la șefii concernului german.