Investiții importante în fabricile de vehicule electrice
Mercedes vrea să investească miliarde de dolari pentru a-și moderniza fabricile din China, Germania și Ungaria în următorii ani, în contextul în care constructorul auto se pregătește să treacă la vehicule electrice și să reducă emisiile.
Uniunea Europeană și-a stabilit obiectivul de a reduce la jumătate emisiile de CO2 per autoturism pe parcursul ciclului de viață al acestora până la sfârșitul acestui deceniu, comparativ cu 2020, și încearcă să ajungă la un acord asupra unui termen limită de 2035 pentru a pune capăt vânzării de mașini pe bază de combustibili fosili.
Producătorul auto german Mercedes a declarat că va fi gata să treacă la vehicule electrice până la sfârșitul acestui deceniu, acolo unde condițiile de piață o vor permite.
„Investim o sumă de trei cifre de milioane de euro pentru fiecare uzină pentru început”, a declarat directorul de producție Joerg Burzer, citat de revista Automobilwoche, potrivit Reuters.
Sunt vizate fabricile din China, Germania și Ungaria
El a adăugat că aceste investiții vor fi făcute la uzinele din Beijing, Rastatt din Germania și Kecskemet din Ungaria.
Constructorul auto va începe lucrările la uzina de la Rastatt în următoarele luni și va produce primul model al platformei de vehicule compacte MMA din 2024. Numărul de modele produse acolo va fi redus la patru, de la șapte, a mai spus Burzer.
În plus, Mercedes va investi suma de aproximativ un miliard de dolari pentru modernizarea sistemelor de vopsire de la fabricile sale din Sindelfingen, Bremen și Rastatt din Germania.
Raportul a precizat că modernizarea are ca scop reducerea consumului de energie și apă, precum și a dependenței sistemului de vopsire de gaz.
Constructorul ar putea extinde uzina din SUA
De asemenea, constructorul german ia în considerare extinderea uzinei sale americane din Tuscaloosa, unde poate beneficia de subvenții guvernamentale în cadrul Legii de reducere a inflației de anul trecut, mai transmite sursa citată.
Burzer a declarat că Mercedes este pregătită să reacționeze la orice alte schimbări în ceea ce privește mediul de reglementare.
„Condițiile-cadru la nivel mondial se schimbă tot timpul, s-ar putea să fim nevoiți să reacționăm la acest lucru”, a spus Burzer.