Mercedes Benz a intentat un proces importiva furnizorului de baterii, compania Cobasys, pentru ca aceasta nu a reusit sa livreze bateriile pentru hibridul ML450, conform clauzelor contractuale. Aceasta lipsa de aprovizionare ar putea intarzia productia modelului ML450, cu toate ca lansarea acestuia pe piata este planificata abia la sfarsitul anului 2009.

In plangerea depusa, Mercedes sustine ca firma Cobasys a declarat un alt statut financiar, pentru a obtine contractul de furnizare a bateriilor, intrucat Cobasys se temea ca producatorul german va opta pentru un alt furnizor in cazul in care ar fi aflat de problemele sale financiare. MAi mult, Mercedes pretinde ca ar fi platit in avans sase milioane de dolari pentru bateriile ce urmau sa fie produse, insa Cobasys neaga pana in totalitate, chiar si faptul ca ar fi fost incheiata o intelegere pentru producerea bateriilor.

Cobasys este detinuta partial de o subsidiara a companiei Chevrom si de catre societatea Energy Conversion Devices (ECD) Inc. Cobasys furnizeaza baterii si pentru uni hibrizi produsi de General Motors (GM), precum Malibu. Potrivit unor speculatii din luna iunie, GM ar putea cumpara Cobasys, pentru a-si asigura propriul furnizor de baterii, intrucat aceasta este vulnerabila, din pricina dificultatilor financiare.

Cei doi proprietari ai Cobasys poatra o disputa cu privire la controlul companiei inca din luna septembrie 2007. Chevrom a acuzat ECD ca nu reuseste sa finanteze in mod adecvat compania Cobasys.

Sursa: Automotive News