Mercedes-Benz SLS AMG a fost votată de aproximativ 200.000 de cititori ai celor 21 de ediţii europene ale publicaţiei Auto Bild drept cea mai atractivă maşină europeană.

Mercedes-Benz SLS AMG a luat o serie de premii de top: după ce a fost distins cu AUTO BILD Design Award 2010 pentru Germania de către cititorii Auto Bild, maşina sport din Affalterbach a reuşit să  obţină o dublă victorie pe baza voturilor publicului european.

Nu numai că maşina a fost votată pe primul loc la categoria coupes şi cabriolet, dar a fost, de asemenea, clasată drept principala câştigătoare a acestui concurs. Drept urmare, SLS AMG este acum deţinătorul titlului de „Cea mai atractivă maşină europeană”.   

Noul model de la Mercedes-Benz şi AMG are o caroserie din aluminiu, cu uşi gullwing, motor AMG 6,3-litri V8, amplasat central cǎtre puntea faţǎ, care dezvoltă o putere de vârf de 420 kW/ 571 CP şi cuplu de 650 Nm.

Transmisia este cu ambreiaj dublu şi are şapte trepte de viteză în configuraţie transaxială.

SLS AMG accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,8 secunde, înainte de a ajunge la viteza de vârf de 317 km/h (limitată electronic). Maşina consumă 13,2 litri la 100 kilometri (combinat).

SURSA: Mercedes-Benz