Cu doar cateva zile in urma, cancelarul german Angela Merkel declara ca normele de poluare nu vor fi puse in aplicare sub nicio forma daca acest lucru va afecta sectoarele cheie din industria germana.

Astazi, la Bruxelles, Merkel a spus „da” planului privind reducerea cu 20% a emisiilor de CO2 pana in 2020,  adaugand ca intalnirea de astazi a constituit un summit „bun, plin de succese si interesant”.

Presa germana a observat ca in toata aceasta perioada de 6 luni, cat a durat presedintia franceza a Uniunii Europene, Merkel isi facuse un obicei de a se pune impotriva propunerilor facute de Franta prin vocea lui Sarkozy, motiv pentru care a si fost numita „Doamna Nu”.

La randul sau, Nicolas Sarkozy a declarat: „Toti am reusit sa ne punem de acord cu privire la un plan”, adaugand ca „incepem sa schimbam modul in care realizam unele lucruri in Europa – vorbim mai putin si muncim mai mult”.

De la 1 ianuarie 2009, Cehia va prelua de la Franta presedintia Uniunii Europene, functie pe care o va detine timp de 6 luni.  

Sursa: thelocal.de