"Nimic nu trebuie considerat de neimaginat, dar totul trebuie analizat luându-se în considerare riscurile asociate fiecărei decizii", a declarat dna Merkel în discursul ţinut la Karlsrue (vestul Germaniei) înaintea congresului Sindicatului Metalurgic german IG Metall.

Totuşi, cancelarul german a avertizat că ar fi "o iresponsabilitate" să se ia decizia reducerii datoriei Greciei, considerată tot mai mult de experţi şi politicieni ca "o măsură disperată".

În plus, Merkel a încercat să tempereze aşteptările create în jurul summitului liderilor UE ce va avea loc pe 23 şi 24 octombrie la Bruxelles. "Nu există o soluţie miracol pentru rezolvarea tuturor problemelor’, a declarat Angela Merkel, adăugând că îndatorarea semnificativă a unor ţări din zona euro şi lipsa de competitivitate economică a acestei zone s-a realizat de-a lungul "anilor şi deceniilor", motiv pentru care soluţiile nu pot fi găsite "de azi pe mâine".

Cancelarul german a reafirmat intenţia guvernului său de a sprijini recapitalizarea băncilor la nivel european şi s-a declarat din nou împotriva creării unor titluri de credit comune zonei euro, numite eurobonduri.
Sursa: Agerpres