Alertă în România. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au tras un semnal de alarmă. A fost transmis un mesaj RO-Alert pentru zona de nord-est a acestui județ.
Mesaj RO-Alert! Miercuri, 23 octombrie, a fost transmis un avertisment pentru zona de nord-est a judeţului Tulcea. Cetățenii sunt informați că există posibilitatea căderii unor obiecte în zona graniţei cu Ucraina.
A fost transmis un mesaj RO-Alert
De asemenea, oamenii au fost sfătuiţi să se adăpostească în beciuri sau să rămână în casă, departe de geamuri şi pereţi exteriori.
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Tulcea au oferit mai multe informații.
Potrivit autorităților, avertismentul a fost transmis după ce structurile de apărare şi securitate naţională au interceptat un posibil atac asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei.
„Menţionăm că aceste mesaje au rolul de informare a populaţiei despre faptul că sunt posibile atacuri ale Federaţiei Ruse asupra teritoriului ucrainean şi că există posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriului naţional, în zona de graniţă a României cu Ucraina. Până în acest moment nu au fost înregistrate apeluri la numărul unic de urgenţă 112. Menţionăm că orice cetăţean care se simte în pericol ori observă ceva neobişnuit, poate apela numărul unic de urgenţă 112 pentru a cere sprijin ori ajutor”, au transmis reprezentanţii ISU Tulcea.
Cetăţenii au fost sfătuiţi să se adăpostească prin mesajul transmis de autorități
„Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri sau adăposturi de protecţie civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneţi în casă departe de geamuri şi pereţi exteriori. Durata estimată: 90 de minute”, este scris în mesajul RO-Alert.
Sistemul de supraveghere al Armatei României a depistat o ţintă aeriană de mici dimensiuni
Amintim că sistemul de supraveghere al Armatei României a depistat joia trecută o ţintă aeriană de mici dimensiuni. Aceasta a fost detectată într-o zonă în largul Mării Negre, după ce a pătruns pe teritoriul naţional pe o distanţă maximă de 14 km, pe la Eforie Nord.
Ţinta a fost în permanenţă monitorizată, potrivit autorităților. Totodată, au fost ridicate de la sol patru aeronave militare. Informațiile de la momentul respectiv arată că nu a fost indicată probabilitatea existenţei unei zone de impact pe teritoriul naţional.
Conform procedurilor, au fost activate structurile aflate în Serviciul de Luptă Poliţie Aeriană Extinsă sub comandă NATO. Ulterior, a fost activată Poliţia Aeriană sub comandă naţională.