În calitate de consumatori, vedem zilnic siglele companiilor care produc orice. Aceste sigle sunt peste tot, dar te-ai oprit vreodată și te-ai uitat cu adevărat la ele? Pentru că în spatele lor se ascunde mai mult decât se vede.

Mesaje ascunse în siglele marilor companii

Se pare că multe companii au mesaje ascunse în logo-urile lor. Companii precum Starbucks, Amazon și chiar Goodwill și-au proiectat strategic siglele pentru a transmite mesaje subtile despre lucruri precum valorile și produsele companiei. De asemenea, siglele pot încerca să influențeze în mod subconștient comportamentul oamenilor, ceea ce explică, parțial, de ce atât de multe sigle sunt roșii. Iată tot ce trebuie să știți despre mesajele ascunse din siglele pe care le vedeți tot timpul, potrivit Reader’s Digest.

Adidas

Când vine vorba de „Adidas” unde literele sunt mai mici, aldine, majoritatea oamenilor își concentrează atenția asupra numelui companiei. Dar dungi diagonale sunt cele care au o semnificație: ele sunt menite să arate ca un munte – tipul de sportivi de elită dornici să urce orice munte, chiar dacă nu au șanse.

Baskin Robbins

Baskin Robbins este cunoscută pentru înghețata pe care o produce, dar știai că există un mesaj ascuns în acel logo? Priviți cu atenție și veți vedea numărul 31 în inițiale, ca și în numărul de arome pe care compania a început să le ofere din  anul 1953. De ce 31 de arome? Este una pentru fiecare zi a lunii, așa că puteți încerca ceva nou în fiecare zi. Compania a dezvăluit recent o nouă siglă, dar se distinge și aici numărul 31.

Amazon

Amazon este un element de bază în viața multor cumpărători online, dar v-ați întrebat vreodată ce înseamnă acea mică săgeată din partea de jos a logo-ului? Nu este doar un element de design distractiv – săgeata semnifică varietatea de lucruri (de la A la Z) care sunt vândute pe Amazon.

Apple

De ce logo-ul iconic al gigantului tehnologic, mărul, are o mușcătură? V-ați întrebat vreodată? Motivul este destul de practic. Designerul a făcut semnul mușcăturii astfel încât un logo mai mic să arate în continuare ca un măr și nu ca o cireașă. Nu ratați aceste lucruri pe care angajații Apple nu vi le vor spune niciodată, inclusiv informațiile despre gadgeturile recondiționate.

Apple logo
SURSA FOTO: Dreamstime

FedEx

Sigla FedEx arată destul de normal la prima vedere, așa că este ușor să ratați mesajul ascuns. Priviți spațiul dintre E și x – este o săgeată îndreptată înainte, probabil pentru a sugera livrare rapidă și precisă.

Toblerone

Probabil ați observat pe ambalajul ciocolatei Toblerone un munte, iar pe partea stângă a muntelui este un urs. Ursul este simbolul oficial al orașului elvețian Berna, locul unde se fabrică Toblerone.

Dell

E-ul lateral din sigla Dell este mai mult decât un mod creativ de a o diferenția de alte logo-uri. Michael Dell a anunțat că scopul companiei a fost ca lumea să ”se gândească la ureche”.

Wikipedia

Wikipedia este o sursă masivă de informații și există un motiv pentru care logo-ul derutant al site-ului nu este complet. Globul neterminat, alcătuit din piese de puzzle cu personaje, în diferite limbi, reprezintă „natura incompletă” a misiunii companiei de a fi portalul de informații de acces, dar și faptul că un site construit pe ceea ce trimit utilizatorii nu poate fi niciodată complet.

Pinterest

S-ar putea să credeți că acest logo este destul de ciudat, cu un „P” majuscul plasat în mijlocul unui cerc roșu aprins. Dar semnătura companiei „P” se dublează, ca o ilustrare a unui indicator de hartă. Potrivit CNBC, unul dintre designerii logo-ului Pinterest nu a vrut să adauge imaginea unui pin real, dar aspectul final a venit de la sine.

Unilever

Având în vedere că logo-ul Unilever este peste tot, s-ar putea crede că acest design interesant are ceva în spatele său. Majoritatea oamenilor observă doar litera „U” și motivul decorativ. Dar la o privire mai atentă, veți vedea că Unilever „U” folosește simboluri legate de ofertele sale extinse de produse. Acesta este un mod foarte bun de a încapsula ceea ce compania acoperă sub umbrela sa.

London Symphony Orchestra

S-ar putea crede că abrevierea din trei litere a fost scrisă într-un font de script fantezist, dar e complet greșit. Nu numai că logo-ul este o abreviere a Orchestrei Simfonice din Londra, ci reprezintă și un dirijor, iar „L” și „O” sunt brațele sale.