Mesajul online pe care trebuie să îl ignori. Nu primești niciun cadou. Te lasă fără bani în cont

portofel

SURSA FOTO: Dreamstime

Fraudele online sunt din ce în ce mai întâlnite în România, hoții sperând să pună mâna pe niște bani prin păcălirea oamenilor. De această dată, infractorii se folosesc de vizualele și de numele unui cunoscut lanț de magazine. Reprezentanții companiei atrag atenția că nu au în desfășurare o astfel de campanie și că vor anunța poliția pentru prinderea și pedepsirea celor vinovați.

Tentativă de înșelăciune folosind numele supermarketului „La Cocoș”

Recent, au apărut pe internet anunțuri false care promit cadouri în funcție de luna de naștere, inducând publicul în eroare sub pretextul că acestea ar fi oferite de supermarketul „La Cocoș”.

”Alege luna ta de nastere si vei primi cadouri in functie de luna ta de nastere. Fă-o cu încredere”

Reprezentanții supermarketului au declarat într-un comunicat oficial că numele și logo-ul lor sunt folosite fără autorizație, iar campania este o tentativă de înșelăciune.

Aceștia au subliniat că nu au nicio legătură cu astfel de oferte și au cerut utilizatorilor să nu dea crezare mesajelor frauduloase.

Supermarketul „La Cocoș” a anunțat că va sesiza autoritățile pentru identificarea și pedepsirea celor care încearcă să înșele consumatorii.

„Supermarket La Cocoș va sesiza autoritățile competente pentru stoparea acestor tentative de fraudă, identificarea autorilor și tragerea acestora la răspundere”, se arată în comunicat.

Aceasta nu este o situație izolată – în ultimii ani, infractorii online au folosit metode din ce în ce mai sofisticate pentru a păcăli publicul, inclusiv prin concursuri false care promit premii atractive.

SURSA FOTO: Facebook

Cum te protejezi de tentativele de înșelăciune?

Pentru a te proteja de astfel de tentative de fraudă, Poliția Română a oferit câteva recomandări esențiale:

Nu accesa link-uri din surse necunoscute sau care promit premii în bani. De obicei, astfel de oferte sunt false și urmăresc obținerea datelor personale sau bancare.

Dacă ești etichetat în postări suspecte care promit câștiguri, cel mai probabil este vorba despre o înșelătorie.

Băncile nu solicită date confidențiale, precum codurile PIN sau datele cardurilor, nici telefonic, nici prin SMS sau e-mail. Mesajele false sunt adesea impersonale și conțin greșeli gramaticale.

Datele cardului, precum numărul, data de expirare și codul CVV2/CVC, nu trebuie divulgate niciodată.

Asigură-te că site-ul pe care introduci datele cardului este securizat și are link-ul început cu „https”.

Parola contului bancar sau de pe alte platforme trebuie să rămână confidențială. Nu partaja aceste informații cu nimeni.

Evită parolele uzuale și optează pentru o combinație de litere, cifre și simboluri.

Asigură-te că dispozitivele tale au instalate ultimele actualizări de securitate.

Folosește soluții de stocare online și fizice pentru a proteja datele importante împotriva pierderii.