Într-o lume care gonește după senzațional, ne-am obișnuit să facem lucrurile în viteză. Uităm să ne oprim, să ne zâmbim unii altora, uităm să fim oameni zi de zi și nu doar la zile mari. Să facem un exercițiu de imaginație și să ne gândim, cum ar arată această lume dacă, în fiecare zi, ne părăsim pentru câteva clipe gândurile noastre și am oferi cu titlu gratuit: zâmbete.
Elvira Dumitrescu, în cei 83 de ani de viață, a ales să zâmbească în față provocărilor vieții și zi de zi împrăștie un zâmbet molipsitor celor din jur.
Viața ei ar putea fi oricând scenariul unui film în care acțiunea fericită a fost prezența doar într-o mică măsură. Lecțiile ei de viață, sunt în mod incontestabil inspirație pentru noi toți.
Născută în Basarabia, a fost nevoită să aleagă drumul României în perioade tulburi. Nu a fost singură, a avut alături de ea iubirea mamei și mai presus de orice: credință.
Una dintre puținele femei inginer minier din România
Ca formare este inginer minier, dar de peste 50 de ani lucrează în cadrul unuia dintre cele mai mari laboratoare în construcții, fiind directoarea acestuia timp de 5 decenii.
Da, la această vârstă încă lucrează și nu concepe viața fără a merge zi de zi la birou. A avut multe provocări profesionale, ne-a făcut mândri peste hotare unde a fost invitată să susțină conferințe in lumea construcțiilor.
În țară, și-a pus amprenta pe multe dintre cele mai mari lucrări din România. Printre încercările efectuate pe materiale de construcții și direct pe construcții, a contribuit la realizarea: Metroului București, Catedralei Mântuirii Neamului, Palatului Parlamentului, Aeroportului Henri Coandă, dar și alte aeroporturi din țară (Craiova, Fetești, Tulcea, Satu Mare), podului suprateran Basarab, podurile Pipera, Ciurel, Cernavodă, Sighișoara, diguri Constanța.
Oferă în dar mai departe, cunoașterea
A fost “formator de studenți” în cadrul Institutului de Mine din Petroșani, timp de șapte ani, având o profesie destul de profundă, care necesită calităţi speciale, din partea celui care o exercită.
A reușit să capteze atenția studenților prezentând cursurile într-un mod aparte și cu totul altfel. Fiecare curs prindea nuanțe de basm, căci așa erau descrise modurile de formare a diverselor fenomene.
Și pentru că iubește să ofere în dar din experiența ei, în cei peste 50 de ani de activitate profesională a fost mentor pentru sute de oameni îndrăgostiți de această profesie.
Colecționează amintiri
A iubit nu doar profesia, ci și experiențele de viață. Iubește să danseze Tango, călătorește în lumea întreagă, își face noi prieteni și adună amintiri.
Casa ei este transformată într-un mic muzeu. În două camere, a adunat esența a 83 de ani de viață.
Colecții de clopoței din întreagă lume, produse tradiționale adunate din toate zonele țării, dar și o frumoasă colecție de pietre… căci această este marea ei pasiune, la baza fiind inginer minier.