Guvernul SUA nu mai este foarte interesat de piloții de vânătoare, iar soarta avionului de vânătoare F35 este incertă, deoarece costurile lui de utilizare ar putea ajunge la un trilion de dolari.Unii strategi militari consideră ca misiunile avionului de vânătoare F-35 pot fi executate mai bine de rachetele și dronele telecomandate.
Demodatul vânzător din magazinul de închirieri casere video este de domeniul trecutului deja, odată cu răspândirea internetului. În plus, unde mai există astfel de magazine, sistemul de livrare a fost automatizat, astfel încât cumpărătorul găsește direct recomandări pentru gusturile lu, în baze de date computerizate.

Operatorul de call center a fost depășit de asemenea de modernitate, pentru că majoritatea companiilor au roboți care răspund la telefoanele clienților. În viitor, call centerele vor avea doar câțiva oameni, pentru probleme mai complexe din departamentele de servicii pentru clienți.

Turiștii moderni își stabilesc singuri itinerariul de călătorie, ajutându-se de internet. Multe agenții de turism au dat faliment, odata cu apariția unor site-uri pentru turiști precum Expedia, Kayak și TripAdvisor. În SUA, 91% din vacanțe sunt cumpărate online.

Pentru că plata salariului unei secretare a devenit un lux, mai ales în criză, munca de birou este realizată în prezent de ucenici sau angajați part time. Transcrierea mesajelor a fost oricum preluată de programe speciale, precum Dragon Dictation.
Şi casierii sunt pe cale de dispariție. Multe companii americane au înlocuit deja casierii clasici cu sisteme automatizate de scanare și depozitare a produselor.

Poștașul de pe bicicletă este tot mai rar văzut, pentru că oamenii nu mai trimit scrisori, ci mail-uri, iar facturile sunt transmise în format electronic.

Pentru că cele mai multe cărți se găsesc online, nu mai avem nevoie de librari, care să ne arate unde să căutam o anumită lucrare. Putem stoca milioane de cărți în calculatoare sau tablete.
Personalul bancar va fi masiv restructurat, la nivel mondial. Oameni pot accesa majoritatea serviciilor de consultare a conturilor online, fără să mai sune la bancă decât dacă întâmpină probleme.
Sursa foto: Business Insider