Autorităţile bulgare sunt pregătite să recompenseze echipele de poliţişti şi procurori care soluţionează infracţiuni majore cu bonusuri în valoare de până la 50.000 de leva (25.500 de euro), relatează site-ul Novinite.com.

Acest anunţ a fost făcut de către vicepremier şi ministrul Afacerilor Interne, Ţvetan Ţvetanov, după o întâlnire cu procurorul-şef Boris Velcev. Însă, acest bonus va fi plătit doar dacă în cazul rezolvat va fi pronunţată o sentinţă efectivă. „Avem o colaborare totală între Ministerul Afacerilor Interne şi procuratură”, au declarat cei doi.

Principalul subiect al întâlnirii acestora a fost formarea unor echipe în vederea investigării şi acuzării, alcătuite din ofiţeri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi lucrători din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Securitatea Statului (DANS), pe de o parte, şi din procurori din cadrul biroului procurorului-şef, pe de altă parte.

Ţvetanov a anunţat că aceste echipe comune pot să înceapă să funcţioneze din septembrie, deoarece această nouă iniţiativă nu necesită modificări legislative sau adoptarea unor noi prevederi.

Această nouă abordare a autorităţilor bulgare a fost anunţată pentru prima dată miercuri, de către procurorul-şef Velcev, care a declarat că principalele misiuni ale echipelor comune de procurori şi poliţişti sunt legate de cele 21 de recomandări făcute de Comisia Europeană în raportul de la 22 iulie.

SURSA: Mediafax