Retailerul german Metro vrea să externalizeze cel puţin 400 de locuri de muncă din domeniile IT şi contabilitate către companii din Europa de Est şi India, pentru a reduce costurile, potrivit unor surse apropiate grupului, citate de săptămânalul Lebensmittelzeitung.

Compania Ernst & Young consiliază Metro în privinţa planurilor de relocare a activităţilor respective, notează publicaţia.

În România, retailerul are 25 de magazine, dintre care cinci în Bucureşti, iar restul în Braşov, Constanţa, Timişoara, Ploieşti, Oradea, Cluj-Napoca, Bacău, Iaşi, Craiova, Baia Mare, Galaţi, Suceava, Sibiu, Piteşti, Târgu Mureş, Arad şi Deva.

Diviziile Metro în România au avut în 2009 afaceri de 1,897 miliarde euro, în scădere cu 10,7% faţă de 2008, ca urmare a deprecierii leului şi reducerii consumului. Metro Cash & Carry a avut afaceri de 1,226 miliarde euro, iar real,- Hypermarket de 671 milioane euro.

La sfârşitul anului trecut, Metro avea în România 5.731 de angajaţi, din totalul de aproximativ 290.000 la nivel de grup.

SURSA: Mediafax